Αντωνακόπουλος για την μη καταβολή αποζημιώσεων σε ελαιοπαραγωγούς του δήμου Πύργου: «Ο …Κοπέρνικος έχει προηγούμενα μαζί μας;»

Αντωνακόπουλος για την μη καταβολή αποζημιώσεων σε ελαιοπαραγωγούς του δήμου Πύργου: «Ο …Κοπέρνικος έχει προηγούμενα μαζί μας;»

Τοποθέτηση του δημάρχου Πύργου

Σε ιδιαίτερα καυστικό τόνο σχολιάζει ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, την τοποθέτηση της κρατικής αρωγής, σύμφωνα με την οποία εκατοντάδες ελαιοπαραγωγοί από τις Τ.Κ. Βαρβάσαινα, Κολύρι και την περιοχή Λαμπετίου, δεν καλύφθηκαν από το δορυφόρο “Κοπέρνικο” με αποτέλεσμα αυτοί οι πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές να μην λάβουν προκαταβολή αποζημίωσης.

Συγκεκριμένα ο κ. Αντωνακόπουλος αναφέρει: «Διαβάσαμε ότι ένας δορυφόρος είχε….προηγούμενα με μας και δεν μας κατέγραψε! Και αυτός είναι ο λόγος που ουσιαστικά η Δημοτική Ενότητα Πύργου …δεν ανήκει στην πυρόπληκτη περιοχή και στη ζώνη αποζημιώσεων για τους παραγωγούς ελαιολάδου και άλλων καλλιεργειών! Θεωρείται λοιπόν ότι όλα τα έγγραφα που έστειλε εγκαίρως ο Δήμος Πύργου, το Επιμελητήριο, οι Αγροτικοί Σύλλογοι, ο ΕΛΓΑ είναι…άχρηστα και ο μόνος που μπορεί να βεβαιώσει το ζήτημα είναι ο…Κοπέρνικος!

Σαφώς και δεν μας πείθει αυτή η απάντηση. Εδώ και τώρα πρέπει να διορθώσουν αυτή την αδικία! Οι Τοπικές Κοινότητες Κολίρι, Βαρβάσαινα, η περιοχή Λαμπετίου, καθώς και η ευρύτερη περιοχή, υπέστησαν μεγάλες καταστροφές από τις πυρκαγιές. Υπήρξε πρόβλεψη αποζημιώσεων για το Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και άλλους δήμους, πλην του Πύργου.

Εμείς θα ξαναστείλουμε και έγγραφα στο Υπουργείο και ζητάμε να γίνει άμεσα το αυτονόητο».

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ