«….Κι ένα τέταρτο μητέρας αρκεί για δέκα ζωές, και πάλι κάτι θα περισσέψει…» 

«….Κι ένα τέταρτο μητέρας αρκεί για δέκα ζωές, και πάλι κάτι θα περισσέψει…» 

Άρθρο της διευθύντριας του ΕΕΕΕΚ Πύργου Αγγελικής Πετρόγιαννη για την Γιορτή της Μητέρας

«….Κι ένα τέταρτο μητέρας αρκεί για δέκα ζωές, και πάλι κάτι θα περισσέψει. Που να το ανακράξεις σε στιγμή μεγάλου κινδύνου…» 

Οδυσσέας Ελύτης, Εκ του πλησίον

Στην καρδιά της Άνοιξης, που είναι στολισμένη με χίλια χρώματα και αρώματα, γιορτάζουμε το πιο γλυκό πλάσμα της ζωής και της φύσης, τη Μητέρα, που την έχουν υμνήσει με υπέροχο τρόπο όλοι οι ποιητές, αφού « σαν τη μάνα δεν είναι άλλος εις τον κόσμο θησαυρός…».

Στον Χριστιανισμό η μητέρα δοξάστηκε στο πρόσωπο της Θεοτόκου, της μητέρας που κυριαρχεί στις καρδιές όλων των πιστών. Η γιορτή της μητέρας είναι μία γιορτή με συμβολικό περιεχόμενο καθώς αυτή τη μέρα τιμούμε το πρόσωπο που μας δωρίζει το φως, μας αναθρέφει και μας βοηθά να συνθέσουμε κάποιες από τις πολυτιμότερες αξίες της ζωής, όπως η ανιδιοτελής αγάπη, η αυταπάρνηση, η κατανόηση και η συγχώρεση. Η αγκαλιά της γίνεται ασπίδα και καταφύγιο σε κάθε δοκιμασία μας και τα λόγια της μας προσφέρουν ψυχική γαλήνη και ζωντανεύουν την ελπίδα μπροστά σε κάθε κακοτοπιά.

Σήμερα εξαιρετικά, αφιερώνουμε την Ημέρα αυτή στις Μητέρες παιδιών με αναπηρία. Σε αυτές τις υπέροχες γυναίκες που βάζουν στην άκρη τα θέλω και τις επιθυμίες τους και που αφιερώνονται με όλη τους τη δύναμη στη στήριξη των παιδιών τους. Σε αυτές τις γυναίκες λέμε ένα πολύ μεγάλο «ευχαριστώ» γιατί επιτελούν σπουδαίο κοινωνικό έργο.

Εμείς με τη σειρά μας, τις στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις καθημερινά με σεμνότητα και ταπεινότητα και πάντα προσπαθούμε για το καλύτερο. Η ημέρα αυτή λοιπόν είναι αφιερωμένη σε αυτές τις ηρωίδες μητέρες, που προσφέρουν αγόγγυστα και απλόχερα την αγάπη τους, που ξέρει μόνο να δίνει και να θυσιάζεται.

Σήμερα, είναι για όλους μας μία ευκαιρία να εκφράσουμε τον σεβασμό μας στον σημαντικότερο άνθρωπο της ζωής μας και ιδιαίτερα στις μητέρες των παιδιών Αμέα.

Ένα χαμόγελο, ένα λουλούδι, ένα φιλί, μια αγκαλιά και ένα «ευχαριστώ», μπορεί να είναι λίγα για να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας αλλά αρκετά για να την κάνουν ευτυχισμένη.

Αγγελική Πετρόγιαννη, διευθύντρια EEEEK Πύργου

ΑΡΘΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ