Δήμος Πηνειού: Σε προτεραιότητα τα θέματα των αγροτών

Δήμος Πηνειού: Σε προτεραιότητα τα θέματα των αγροτών

Συνεργασία δήμαρχου Πηνειού με τον αντιδήμαρχο Γ. ΚαραμπίνηΚαλά νέα για τις αποζημιώσεις του Νοεμβρίου του 2022

Γόνιμη και εποικοδομητική συνεργασία με τον Δήμαρχο Πηνειού κ. Ανδρέα Μαρίνο, είχε προχθές ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιάννης Καραμπίνης, με θέμα τα  προβλήματα των αγροτών του Δήμου. Σήμερα ο Αντιδήμαρχος μετέβη στην Πάτρα όπου είχε σημαντικές συναντήσεις και απέσπασε δεσμεύσεις για επίλυση των προβλημάτων.

Αρχικά ο κ.Καραμπίνης πραγματοποίησε επίσκεψη ενημέρωσης και συνεργασίας στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης ΔΕ κ.  Θοδωρή Βασιλόπουλου τον οποίο ευχαρίστησε θερμά για την συνδρομή και τη συνεργασία της Περιφέρειας στις πρόσφατες εκδηλώσεις των Ανθεστηρίων του Δήμου Πηνειού ειδικότερα για τις Ημερίδες που πραγματοποιήθηκαν σε Βαρθολομιό και Τραγανό και αφορούσαν στην ενημέρωση των Αγροτών για τις προκλήσεις της σύγχρονης Γεωργίας, το παρόν και το μέλλον της στη χώρα μας.

Ο κ.Βασιλόπουλος ευχαρίστησε κι αυτός απ τη μεριά του τον Δήμαρχο κ. Ανδρέα Μαρίνο και τον  κ.Καραμπίνη για την άριστη συνεργασία και δήλωσε παρών σε κάθε δραστηριότητα που αφορά στην ενημέρωση των αγροτών, την προώθηση και την επίλυση των προβλημάτων τους. 

Τέλος συμφώνησαν από κοινού για την συνέχιση της συνεργασίας τους καθώς και για την πραγματοποίηση μιας πολύ σημαντικής εκδήλωσης του τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης μέσα στο καλοκαίρι.

Επίσκεψη στον Διευθυντή του ΕΛΓΑ

Στην συνέχεια ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Πηνειού επισκέφτηκε μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη κ.Βασιλόπουλο τον Διευθυντή του υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Πατρών κ. Γιώργο Τσιλιγιάννη. Κατά την συνάντηση ο κ.Καραμπίνης έθεσε στον Διευθυντή του ΕΛΓΑ τα προβλήματα των αγροτών του Κάμπου και ειδικότερα τα πορίσματα για τις ζημιές του περασμένου Νοεμβρίου, τις ζημιές που προκάλεσαν στις καλλιέργειες οι πρόσφατες χαλαζοπτώσεις, τις καθυστερήσεις στις διαδικασίες καταγραφής και αποζημιώσεων, τις φυσικές καταστροφές που δεν αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ όπως την κούφωση των καρπουζιών από τις καιρικές συνθήκες και τη μη αποζημίωση σε περίπτωση πυρκαγιάς κάτω των 500 στρεμμάτων.

Ο κ.Τσιλιγιάννης άκουσε με προσοχή τα ζητήματα που έθεσε ο Αντιδήμαρχος ενώ έδωσε και μια καλή είδηση για τους αγρότες της περιοχής μας αφού όπως είπε τα πορίσματα για τις ζημιές του Νοεμβρίου του 2022 θα αναρτηθούν στους Δήμους εντός 20 ημερών. 

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ