Ένα “Συνέδριο φιέστα” στην Ηλεία μας*…

Ένα “Συνέδριο φιέστα” στην Ηλεία μας*…

Το πολυδιαφημισμένο “οικολογικό” συνέδριο στον Πύργο με την συμμετοχή του Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.

Έτσι όπως διεξήχθη και εξελίχθηκε το Συνέδριο με θέμα “Η Οικολογική κρίση είναι και Πνευματική κρίση” αποτελεί ντροπή για τον Νομό μας και υποβάθμιση των εννοιών “Οικολογία” και “Προστασία του Περιβάλλοντος”.

Η αποτυχία του ήταν προδιαγεγραμμένη, αφού οργανωτές και οικοδεσπότες ήσαν δύο Δήμαρχοι (Πύργου και Κυλλήνης)  γνωστοί και μη εξαιρετέοι για την όλη αυτοδιοικητική πολιτεία τους αλλά  και την άκρως  αντιπεριβαλλοντική  πολιτική τους….

Δεν γνωρίζω ποιος είχε την “φαεινή” (διάβαζε προεκλογική) ιδέα να πραγματοποιηθεί στην Ηλεία το Συνέδριο αυτό και μάλιστα με τόση επισημότητα και παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη και της Προέδρου της Δημοκρατιας, αλλά αντί για Επιστημονικό Συνέδριο κατάντησε μια φιέστα για φωτογραφήσεις και ανούσια λογύδρια….

Διαβάζοντας το αναλυτικό Δελτίο Τύπου του Δήμου Πύργου αισθανθήκαμε ντροπή για το πολιτιστικό, πνευματικό και επιστημονικό επίπεδο του Νομού μας.

Αντί να κληθούν να συμμετάσχουν με Εισηγήσεις ειδήμονες σοβαροί επιστήμονες και εγνωσμένης αξίας Περιβαλλοντικές Οργανώσεις, ακούστηκαν οι δεκάρικοι  λόγοι άσχετων με το αντικείμενο. Των δύο Δημάρχων , Βουλευτή, Αντιπεριφερειάρχη και κάποιων Αντιδημάρχων κ.ά. Μόνο οι ειδικοί συνοδοί του Πατριάρχη και ο ίδιος θα είχαν κάτι να συνεισφέρουν στο σοβαρό θέμα του Συνεδρίου… Και τα λέω αυτά μετά λόγου γνώσεως αφού έχω παρακολουθήσει (1994 έως 1998) Παγκόσμια υψιπετή Οικολογικά Συνέδρια που διοργανώνει κάθε χρόνο το Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη.

Δεν ξέρω αν διαβάστηκε καν η Εισήγηση και ο χαιρετισμός του κ. Κώστα Φωτεινάκη Προέδρου της σοβαρής Οργάνωσης “ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ”…..

Το ακροατήριο (βλ φωτογραφία)  στην μεγάλη αίθουσα που διεξήχθη το Συνέδριο ήταν σχεδόν ανύπαρκτο,  με την συμμετοχή κάποιων παπάδων και παρατρεχάμενων, δηλωτικό της πλήρους αποτυχίας….

Τελικά φίλοι και φίλες , για να παραφράσω γνωστό ποιητή, όπου κι αν πάμε, ότι κι αν κάνουν η Ηλεία μας πληγώνει!….. (και μας ντροπιάζει).

*Σωτήρης Σωτηρόπουλος – Πρόεδρος του “ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΒΡΗΣ” και της Κίνησης Πολιτών “ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΔΗΜΙΟΥΡΓΊΑΣ”

ΑΡΘΡΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ