Λιμανάκι Παλουκίου: Ξεκινά σήμερα (29/09) η 1η Πανελλήνια Έκθεση Ιστορικών Γεωργικών Μηχανημάτων

Λιμανάκι Παλουκίου: Ξεκινά σήμερα (29/09) η 1η Πανελλήνια Έκθεση Ιστορικών Γεωργικών Μηχανημάτων

Διοργανώνει η εταιρεία TURBOMED SA σε συνεργασία με το Δήμο Ήλιδας.

Ξεκινά η 1η Πανελλήνια Έκθεση Ιστορικών Γεωργικών Μηχανημάτων που  διοργανώνει η εταιρεία TURBOMED SA σε συνεργασία με το Δήμο Ήλιδας στις 29 Σεπτεμβρίου έως 1 Οκτωβρίου 2023 στο Λιμανάκι Παλουκίου.

Φίλοι και λάτρεις των ιστορικών γεωργικών μηχανημάτων θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά σπάνια μηχανήματα ηλικίας πολλών δεκαετιών, που δεν συναντά κανείς εύκολα στις μέρες μας. Τα ιστορικά τρακτέρ θα παραταχθούν για να θαυμάσουν οι νεότεροι και να αναπολήσουν οι παλαιότεροι. Η συμβολή τους άλλωστε στην στήριξη της ελληνικής γεωργικής παραγωγής είναι τεράστια, χάρη στον μόχθο και κόπο των Ελλήνων αγροτών που εξασφάλιζαν μέσω αυτών την επάρκεια τροφίμων από την μεταπολεμική περίοδο μέχρι και σήμερα.

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν και βιωματικές δράσεις για τα παιδιά με δύο θεματικές ενότητες:

Α) Γίνε και εσύ μικρός αγρότης:

Σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα μπορούν οι μικροί επισκέπτες να φυτέψουν τα δικά τους φυτά που θα παραλάβουν από τους υπεύθυνους της Έκθεσης, να μυηθούν στα «μυστικά» της αγροτικής καλλιέργειας και να νιώσουν την ικανοποίηση της δικής τους δημιουργίας.

Β) Ζωγραφίζουμε τα δικά μας  αγροτικά μηχανήματα:

Σε έναν μεγάλο ζωγραφικό καμβά οι μικροί καλλιτέχνες θα ενώσουν τις  δικές τους δημιουργίες με θέματα από την αγροτική ζωή και τη φύση, καθώς και από αγροτικά μηχανήματα που είδαν στην έκθεση. Η δράση αυτή πραγματοποιείται σε  συνεργασία με τα εικαστικά εργαστήρια ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΙΟΝ, ΠΙΝΕΛΙΕΣ ΠΙΝΕΛΙΕΣ και ΤΜΗΜΑ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ.

Ώρες λειτουργίας έκθεσης:

Παρασκευή 29/9: 17:00 – 21:00

Σάββατο 30/9: 10:00 – 21:00

Κυριακή 01/10: 10:00 – 17:00

Είσοδος ελεύθερη.

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΕΙΔΗΣΕΙΣ