Δικηγόρος ελαιοπαραγωγών: Έβγαζαν λίγο λίγο το λάδι και το πουλούσαν

Δικηγόρος ελαιοπαραγωγών: Έβγαζαν λίγο λίγο το λάδι και το πουλούσαν

Κατά μελών του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ελαιουργίας του Πολύγυρου, στρέφονται ελαιοπαραγωγοί της Χαλκιδικής, που είδαν την παραγωγή τους να εξαφανίζεται

Από άτομα εντός του Συνεταιρισμού έγινε η κλοπή του ελαιολάδου, με μικρές ποσότητες να βγαίνουν σταδιακά, και να πωλούνται από κάποιους στην αγορά, σύμφωνα με τον δικηγόρο ελαιοπαραγωγών της Χαλκιδικής, που το Σαββατοκύριακο είδαν το λάδι της χρονιάς να εξαφανίζεται.

«Θεωρούμε ότι έγινε μέσα από τον Συνεταιρισμό απλώς δεν μπορούμε να κατονομάσουμε ποιος το έκανε. Βγάζανε ποσότητα, 400-500 κιλά ή 1 τόνο και τον έδιναν στην αγορά. Δεν είναι δυνατόν μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο να έχει γίνει αυτό. Ο Συνεταιρισμός είναι στα όρια του οικισμού. Καμία από τις οικίες που είναι κοντά στον Συνεταιρισμό δεν αντιλήφθηκαν κίνηση το Σαββατοκύριακο που έγινε η κλοπή. Καμία από τις κάμερες δεν δείχνει κίνηση το Σαββατοκύριακο που έγινε η κλοπή. Τα φορολογικά παραστατικά και τιμολόγια είναι στα χέρια της Ασφάλειας. Είναι εύκολο να διελευκανθεί η υπόθεση, καθώς όταν πήγαιναν οι ελαιοπαραγωγοί να πάρουν το λάδι τους τους έδιναν λιγότερους από 30 τενεκέδες», σημείωσε μιλώντας στο mega το πρωί της Πέμπτης, ο κ. Θανάσης Γιοβανούδας.

«Εκπροσωπώ τους ελαιοπαραγωγούς που ήταν μέλη του Συνεταιρισμού εδώ στον Πολύγυρο Χαλκιδικής και δεν συντασσόμαστε με την θέση του Συνεταιρισμού. Ξαφνικά τη Δευτέρα, οι ελαιοπαραγωγοί που πήγαν να πάρουν λάδι που είχαν αφήσει με φύλαξη στις δεξαμενές του Συνεταιρισμού, δεν υπήρχε σταγόνα λάδι στις δεξαμενές. Ο Συνεταιρισμός την επόμενη μέρα κατήγγειλε ότι έγινε κλοπή εντός του Σαββατοκύριακου, θέση με την οποία δεν συντάσσονται οι ελαιοπαραγωγοί. Σιγά σιγά το λάδι πουλήθηκε μέσα από τον Συνεταιρισμό ή με άλλον τρόπο», είπε.

Η καταγγελλόμενη κλοπή, σύμφωνα με τους ανθρώπους του Συνεταιρισμού Ελαιουργίας Πολυγύρου, πραγματοποιήθηκε στους χώρους-αποθήκες που στεγάζεται το απόθεμα του Συνεταιρισμού, όπως και των μελών του.

Η κλοπή φέρεται να πραγματοποιήθηκε από τον χώρο που φυλάσσουν οι παραγωγοί το λάδι τους. Στον Συνεταιρισμό εκτιμάται ότι είναι εγγεγραμμένοι περίπου 200 παραγωγοί της περιοχής.

Οι παραγωγοί του Συνεταιρισμού προχώρησαν σε μήνυση για υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος καθώς η αξία του λαδιού αγγίζει τις 500.000 ευρώ.

Οι παραγωγοί εκτιμούν ότι η κλοπή δεν έγινε μέσα σε 3 μέρες αλλά γινόταν σταδιακά.

ΠΗΓΗ

COPY/PASTE ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ