Η συγκινητική δωρεά από την Ελληνίδα αγρότισσα… και η “πονεμένη” ανάμνηση μιας άλλης πολύ μεγαλύτερης δωρεάς υγείας στο Νοσοκομείο Πύργου!

Του Σωτήρη Χ. Σωτηροπουλου

Όντως, πρωτάκουστο γεγονός  για μια γενναία χειρονομία ανθρωπιάς!….

Εγώ πάντως πολύ θα ήθελα οι δημοσιογράφοι που έσπευσαν να προβάλλουν την συμπαθέστατη γριούλα, να μπορούσαν να της αποσπάσουν το μυστικό της εξοικονόμησης των 65.Ο00 ευρώ…. Πώς τα μάζεψε “φασούλι το φασούλι” και γιατί τα κράτησε τόσα χρόνια στο κομπόδεμά της για να κάνει τώρα την γενναία χειρονομία!!!…

Την συναισθηματική πλευρά την καταλαβαίνω (τραυματική εμπειρία με τα ασθενοφόρα) αλλά τα υπόλοιπα;

Δίνει χείρα βοηθείας στο ανάλγητο Κράτος που το ίδιο την εγκατέλειψε -όπως η ίδια λέει- στις δύσκολες στιγμές της; Μόνο που δεν ξέρω αν η ίδια η ευεργέτις της Υγείας γριούλα υπολόγισε το πιθανό ενδεχόμενο,  αν δηλαδή  το ασθενοφόρο που δώρισε θα έχει και οδηγό και διασώστη υγείας  να το επανδρώσουν!!…..

Και Η ΔΩΡΕΑ ΞΑΝΘΗΣ ΨΥΧΑΛΙΝΟΥ-ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ (τηρουμένων των αναλογιών)

Να θυμηθούμε την μεγάλη ευργετιδα (εκ καταγωγής Διβριώτισσα) που δώρισε την τεράστια περιουσία της στο Νοσοκομείο Πύργου, γνωστή και πολύ πονεμένη ιστορία. Όχι μόνο 65.000 ευρώ που δώρισε η φτωχή αγρότισσα, αλλά εκατομμύρια ευρώ (η αξία της προς εκποίηση υπέρ του Νοσοκομείου) της περιουσίας  την στιγμή της Διαθήκης το έτος 1999 που πήγαν κυριολεκτικά στον αέρα από επώνυμους Πυργιώτες που ήθελαν να την διαγουμίσουν!!!….

Του Σωτήρη Χ. Σωτηροπουλου

ΑΡΘΡΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ