Η Ακαδημία Αθηνών βραβεύει το Λύκειο Ελληνίδων Πύργου

Η Ακαδημία Αθηνών βραβεύει το Λύκειο Ελληνίδων Πύργου

Με το βραβείο «Σάκη Σπήλιου Μπιρμπίλη»

Μια σπουδαία διάκριση για το Λύκειο Ελληνίδων Πύργου αποτελεί η βράβευση του από την Ακαδημία Αθηνών, με το βραβείο «Σάκη Σπήλιου Μπιρμπίλη».

Μετρώντας 101 χρόνια από την ίδρυσή του, το βραβείο θα απονεμηθεί στο Λύκειο Ελληνίδων Πύργου (ΛΕΠ) “ως αναγνώριση του έργου του και της προσφοράς του τόσο στον πολιτισμό και στη διατήρηση της παράδοσης και της εθνικής μας κληρονομιάς, όσο και στην εξύψωση της Ελληνίδας”… όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.

Την είδηση της βράβευσης γνωστοποίησε με αναρτήση της στη σελίδα του ΛΕΠ η πρόεδρος Κατερίνα Παρασκευοπούλου.

Αναλυτικά το περιεχόμενο της ανάρτησης: “

Με απόφαση της Ολομέλειας της Ακαδημίας Αθηνών, απονέμεται βραβείο της Τάξεως των Ηθικών και Πολιτικών Επιστημών στο Λύκειον των Ελληνίδων Πύργου, 101 χρόνια από την ίδρυσή του, ως αναγνώριση του έργου του και της προσφοράς του τόσο στον πολιτισμό και στη διατήρηση της παράδοσης και της εθνικής μας κληρονομιάς, όσο και στην εξύψωση της Ελληνίδας.

Η βράβευση θα γίνει κατά την Πανηγυρική Συνεδρία που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 19:00 μ.μ., στην Αίθουσα Τελετών της Ακαδημίας Αθηνών (Πανεπιστημίου 28 και Σίνα, Αθήνα). Στο Λύκειο του Πύργου θα απονεμηθεί το βραβείο του αείμνηστου δικηγόρου του Πύργου Σάκη Σπήλιου Μπιρμπίλη, κατόπιν της σύμφωνης γνώμης του Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Αθανασίου.

Ο Σάκης Μπιρμπίλης (1912-1983), δικηγόρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας από το 1934, μαζί με την αδελφή του αείμνηστη Χαρίκλεια Μπιρμπίλη είναι μεγάλοι Δωρητές και Ευεργέτες της πόλης του Πύργου, της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας και του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας. Και πλέον και του Λυκείου Ελληνίδων Πύργου, με το βραβείο -του οποίου φέρει το όνομα – θα τιμηθεί από την Ακαδημία Αθηνών.

Η βράβευση αποτελεί μια σπουδαία διάκριση για το Λύκειο Ελληνίδων του Πύργου και μια αναγνώριση του πολυσχιδούς έργου του καθώς και της συνεχούς παρουσίας του στα πολιτιστικά, εθνικά και κοινωνικά γεγονότα του τόπου μας. Αποτελεί και μεγάλη τιμή για την πόλη του Πύργου και τον πνευματικό του κόσμο.

Η πρόεδρος και το ΔΣ του Λυκείου Ελληνίδων Πύργου ευχαριστούμε θερμά το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Αθανάσιο και το φίλο του Λυκείου μας κ. Γιώργη Τάκη Δόξα για την ευγενή συνέργειά τους στην επίτευξη της βράβευσης.”

ΗΛΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ