Ηλεία: Οι αποτρόπαιες εγκληματικές δέκα ζωοκτονίες στη Δίβρη – Πέρασαν έτσι (ή κουκουλώθηκαν) χωρίς να κουνηθεί φύλλο*…

Ηλεία: Οι αποτρόπαιες εγκληματικές δέκα ζωοκτονίες στη Δίβρη – Πέρασαν έτσι (ή κουκουλώθηκαν) χωρίς να κουνηθεί φύλλο*…

Ένα απίστευτο ιστορικό ζωοκτονίας, στη Δίβρη τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια!!!…

*(σ.σ. Ενώ για τον “Ορέστη”, τον σκύλο της Αράχωβας ξεσηκώθηκε -δικαίως αλλά υπερβολικά-  όλη η Ελλάδα, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, οι Φιλοζωικές οργανώσεις  και όλα τα ΜΜΕ ασχολούνται από το πρωί μέχρι το βράδυ…)

Ασυνείδητοι φρικαλέοι εγκληματίες για πολλοστή φορά έδρασαν στη Δίβρη  και μάλιστα την τελευταία φορά τον Ιούνιο του 2018, με τα πιο ποταπά ένστικτά τους δολοφόνησαν 2 σκυλάκια που είχε σαν φύλακες (στο σπίτι και τον στάβλο) μια διβριώτισσα μοναχική γυναίκα  η Δ.Ι., δηλητηριάζοντάς τα…..

Δυστυχώς δεν ηταν η πρώτη φορά που οι αδίστακτοι δολοφόνοι έδρασαν νύχτα εναντίον της, αφού πριν λίγα χρόνια:

1η φορά: Είχαν “παλουκώσει” τον γαϊδαράκο της με αιχμηρό αντικείμενο, με αποτέλεσμα να τον χάσει

2η φορά:  Είχαν στραγγαλίσει (σπάσει το λαιμό τους) 5 πρόβατα της άτυχης γυναίκας (που ήταν ο μοναδικός πόρος της ζωής της) που τα βρήκε νεκρά μέσα στο στάβλο της 200 μέτρα μακριά από το σπίτι της.

3η φορά: Είχαν σκοτώσει με κυνηγητικό όπλο με “σκάγια για αγριογούρουνα” 2 γίδια της που επίσης βρέθηκαν σε χαράδρα  50 μέτρα μακριά από τον στάβλο της. Μάλιστα αυτή τη φορά αφού ενημέρωσε εμένα, έντρομη η γυναίκα,  εγώ ειδοποίησα τον αστυνομικό Λαμπείας κ. Γιαννακόπουλο που πήγαμε το βράδυ μαζί στον τόπο του εγκλήματος, βρήκαμε και είδαμε  τα οικτρά δολοφονηθέντα ζώα…

Και τέλος την 4η φορά:  Δηλητηρίασαν νύχτα  και τα δυο σκυλάκια «φύλακες» της μοναχικής γυναίκας. Ήταν Ιούνιος του έτους 2018…

ΧΑΛΑΡΕΣ ΑΣΤΟΧΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΑΡΧΩΝ,  ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.

Για την 3η και 4η περίπτωση εγώ προσωπικά εκ καθήκοντος ως εκπρόσωπος του ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΒΡΗΣ (και κατά τύχη συγγενής της άτυχης γυναίκας) το κατάγγειλα επισήμως στις Αρχές.

Για την 3η περίπτωση, ήρθε αμέσως η Κτηνιατρική Υπηρεσία και έκανε επί τόπου αυτοψία. Σχηματίστηκε δικογραφία που βεβαίως  έμεινε στα αζήτητα και οι δράστες άφαντοι!…

Τότε οι δράστες δεν βρέθηκαν παρά την επίσημη καταγγελία  στην Αστυνομία και την Εισαγγελία…

Ακόμη χειρότερα για την 4η περίπτωση, η Κτηνιατρική Υπηρεσία ήρθε μετά 3 ημέρες, πήρε σπλάγχνα από τα δύο δολοφονηθέντα σκυλάκια και απεφάνθη μετά 6 μήνες(!!!) ότι “απεβίωσαν από ίωση” ((sic!)…. Πρώτη φορά άκουσα (ως γιατρός) ότι ο θάνατος από ίωση είναι ακαριαίος και στα δύο ζώα συγχρόνως (!!!)…

Και η μοναχική γυναίκα που προσπαθεί να επιβιώσει με χίλιους κόπους, έχει γίνει στόχος κάποιων υπάνθρωπων εγκληματιών που παραμένουν ασύλληπτοι, παρά το γεγονός ότι έχει προσφύγει με ΑΝΑΦΟΡΆ της στον κ. Εισαγγελέα Ηλείας, ζητώντας την προστασία της. 

Από τότε βρίσκεται σε απόγνωση, με απρόβλεπτες συνέπειες για την ίδια.

Δυστυχώς ουδείς από τους αρμόδιους  έδειξε το ενδιαφέρον που έπρεπε.

Ούτε  η Αστυνομία Λαμπείας, ούτε ο Δήμος  Αρχαίας Ολυμπίας και η Κοινότητα Λαμπειας, ούτε η Εισαγγελία Ηλειας που παρότι ειδοποιήθηκαν δεν έδρασαν  άμεσα και αποτελεσματικά για την αποκάλυψη και τιμωρία  των δολοφόνων και αυτό αποτελεί μελανό στίγμα για την τοπική κοινωνία μας.

Και βεβαίως τότε, ούτε οι δήθεν φιλόζωοι -ες της Δίβρης (έχουμε κι εμείς) “ίδρωσε το αυτί” τους, ούτε βεβαίως τα ανύπαρκτα τοπικά ΜΜΕ της Ηλείας ευδόκησαν, να προβάλουν το έγκλημα…

Η τοπική κοινωνία της Διβρης, απούσα και ανάλγητη. Και μόνο ο τότε Ηγούμενος της Άνω Μονής Δίβρης και σημερινός Μητροπολίτης Ηλείας κ. Αθανάσιος συγκινήθηκε και ήρθε αρωγός στη άτυχη γυναίκα.

Σωτήρης Χ. Σωτηρόπουλος

Πρόεδρος του “ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΒΡΗΣ”

Υ. Γ. Δεν γνωρίζω αν ο νέος “δρακόντειος” νόμος έχει αναδρομική ισχύ, για κακούργημα που δεν παραγράφεται, να ανακινήσουμε το θέμα….

Δείτε τώρα και την εικόνα με τα δυο νεκρά σκυλάκια, που δηλητηριάστηκαν.

Για του λόγου το αληθές.

ΑΡΘΡΑ ΖΩΑ ΗΛΕΙΑ