Αγρότες: Συνεχίζουν με Πανελλαδικό συλλαλητήριο την Τρίτη (20/02) στην Αθήνα – “Θα κρατήσουμε όσο πάει” τόνισαν οι Ηλείοι

Αγρότες: Συνεχίζουν με Πανελλαδικό συλλαλητήριο την Τρίτη (20/02) στην Αθήνα – “Θα κρατήσουμε όσο πάει” τόνισαν οι Ηλείοι

Η επιτροπή των αγροτών έστειλε το μήνυμα για κλιμάκωση του αγώνα μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους

Οι αγρότες αποφάσισαν στη σύσκεψη στην Νίκαια (δήμος Κιλελέρ), Λάρισας ότι θα πραγματοποιήσουν το πανελλαδικό συλλαλητήριο με τρακτέρ στην Αθήνα την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου. Η 15μελης επιτροπή των αγροτών θέλει να στείλει το μήνυμα για κλιμάκωση του αγώνα μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Στη σύσκεψη της Νίκαιας πήραν μέρος και αγρότες από το νομό Ηλείας που τάχθηκαν υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεων. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας (ΟΑΣΗ), Θανάσης Βομπίρης, που πήρε και το λόγο κατά τη διάρκεια της σύσκεψης (ΦΩΤΟ ΕΠΑΝΩ), τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι “ο αγώνας θα συνεχιστεί. Συνεχίζουμε όσο πάει”.

Οι αγρότες εμφανίζονται ανυποχώρητοι παρά τη συνάντηση την περασμένη Τρίτη (13/2) με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι «φωνές» για δυναμική παρουσία με συμβολικούς αποκλεισμούς δρόμων και τελωνείων πολλαπλασιάστηκαν και πλέον τα μπλόκα, ακόμη πιο ενισχυμένα, ετοιμάζονται για ένα κοινό και ενιαίο μέτωπο, αυτή τη φορά με το βλέμμα στραμμένο στην Αθήνα.

Αν και οι αρχικές συζητήσεις έκαναν λόγο για διαδήλωση χωρίς τρακτέρ, τελικά αποφασίστηκε η κάθοδος των αγροτών και των κτηνοτρόφων με τα αγροτικά μηχανήματά τους, ενώ από αρκετές περιοχές -ειδικά της βόρειας Ελλάδας- θα ναυλωθούν λεωφορεία, όπως ακριβώς συνέβη και στην Agrotica, στη Θεσσαλονίκη. Την ημέρα του συλλαλητηρίου, θα κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις των αγροτών σε λιμάνια, τελωνεία και δρόμους, από μπλόκα που είναι σε πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.

Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, Ρίζος Μαρούδας σε δήλωση του κατήγγειλε παράλληλα την κυβέρνηση «για την προσπάθεια καταστολής και εκφοβισμού σε συναδέλφους που βρίσκονται σε τελωνεία και λιμάνια, έχοντας να αντιμετωπίσουνε τα ΜΑΤ αλλά και τις μηνύσεις».

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ