Περιφέρεια Δυτικής Eλλάδας ή Περιφέρεια…. Aιτωλοακαρνανίας;*

Περιφέρεια Δυτικής Eλλάδας ή Περιφέρεια…. Aιτωλοακαρνανίας;*

*του Κώστα Διαμαντόπουλου, Περιφερειακού Συμβούλου με την παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα»

“Διάβασα την επιστολή του Περιφερειάρχη προς τον Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος για τα συσσωρευμένα χρέη των Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων σε συνδυασμό με το αυξημένο ενεργειακό κόστος.  Δε θα σταθώ στο περιεχόμενο της. Άλλωστε αυτά είναι λίγο πολύ γνωστά. Ούτε στις ευθύνες της Περιφέρειας που εποπτεύει τους συγκεκριμένους οργανισμούς. 

Θα σταθώ όμως στον πλήρη κατάλογο των έργων που έχει ολοκληρώσει, υλοποιεί ή πρόκειται να υλοποιήσει η Περιφέρεια για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των αρδευτικών υποδομών στη Δυτική Ελλάδα και συνοδεύει την επιστολή. 

Στην Ηλεία αναφέρονται 4 έργα συνολικού προϋπολογισμού 6,2 εκατ. Ευρώ

Στην  Αιτωλοακαρνανία αναφέρονται 22 έργα συνολικού προϋπολογισμού 31,8 εκατ. Ευρώ. 

Για κάθε 1 ευρώ που ξοδεύεται στην Ηλεία από την Περιφέρεια, ξοδεύονται πάνω από 5 ευρώ στην Αιτωλοακαρνανία (αναλογία 1/5,13) όταν η αναλογία των αρδευόμενων εκτάσεων είναι 1/1,42 (στο ΓΟΕΒ Αλφειού Πηνειού αντιστοιχούν 350 χιλ. στρέμματα και στο ΓΟΕΒ Αχελώου 500 χιλ.). 

Η προνομιακή μεταχείριση της Αιτωλοακαρνανίας σε όλη της τη μεγαλοπρέπεια. 

Δε μπορούμε να συζητάμε σοβαρά για βιώσιμη αγροτική ανάπτυξη στην Ηλεία χωρίς παρεμβάσεις που θα στοχεύουν στον περιορισμό της σπατάλης του νερού και τη συμπίεση του ενεργειακού κόστους. 

ΥΓ Στους προϋπολογισμούς που αναφέρθηκαν δεν περιλαμβάνονται τα έργα για τα οποία έχουν υποβληθεί προτάσεις για ένταξη στο ΠΑΑ 2014-2022 (2 έργα για Ηλεία προϋπολογισμού 2,4 εκατ. Ευρώ και 3 έργα για Αιτωλοακαρνανία προϋπολογισμού 7,6 εκατ.).”

Κώστας Διαμαντόπουλος, Περιφερειακος Σύμβουλος με την παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα»

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ