Ψηφιακό Aποθετήριο Tοπικής Iστορίας της Ηλείας: Με στόχο την ενίσχυση της τοπικής ταυτότητας

Ψηφιακό Aποθετήριο Tοπικής Iστορίας της Ηλείας: Με στόχο την ενίσχυση της τοπικής ταυτότητας

Πρωτοβουλία από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους

Στην κατάμεστη αίθουσα της Βιβλιοθήκης Πύργου, ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (10/04) η παρουσίαση του Ψηφιακού Αποθετηρίου Τοπικής Ιστορίας της Ηλείας.

Με τις ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες και χρήσιμες εισηγήσεις των ομιλητριών και ομιλητών, τη συμβολή στη συζήτηση των μαθητριών/τών του 3ου Λυκείου Πύργου, που συμμετείχαν στη δημιουργία του ντοκιμαντέρ μικρού μήκους “Το έγραψε η Πατρίς”, αλλά και το ενεργό ενδιαφέρον του κοινού, ανοίγει ο κύκλος μιας πρωτοβουλίας που έχει ως στόχο να ενισχύσει τις τοπικές ταυτότητες και να ενθαρρύνει την καταγραφή πτυχών της τοπικής ζωής, του παρελθόντος και του παρόντος της κοινωνίας μας.

Το Ψηφιακό Αποθετήριο Τοπικής Ιστορίας απευθύνεται σε κάθε άτομο, που μπορεί και θέλει να καταγράψει σημαντικές μαρτυρίες των μεγαλύτερων γενεών ή το έχει ήδη κάνει, και βέβαια στην εκπαιδευτική κοινότητα του τόπου, που με την υποστήριξη του Φεστιβάλ επιθυμεί να οργανώσει δράσεις για τη συλλογή μαρτυριών γύρω από διάφορα θέματα.

Ως Φεστιβάλ Ολυμπίας, θα σταθούμε δίπλα σε κάθε τέτοια προσπάθεια, και θα την υποστηρίξουμε με κάθε δυνατό τρόπο.

Ευχαριστούμε ανεξαιρέτως όσες/ους βρέθηκαν στην Βιβλιοθήκη, όπως και κάθε άτομο που συνέβαλε, με την μαρτυρία του ή το αρχειακό υλικό που προσέφερε, στην δημιουργία του αποθετηρίου.

Εξερευνήστε το διαθέσιμο πλέον ψηφιακό αποθετήριο στον παρακάτω σύνδσμο:

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ