Πύργος: Γωνία ανακύκλωσης με 4 υπογειοποιημένους κάδους απορριμμάτων στην κεντρική πλατεία (pics)

Πύργος: Γωνία ανακύκλωσης με 4 υπογειοποιημένους κάδους απορριμμάτων στην κεντρική πλατεία (pics)

Μέσω της διαδικασίας της αυτόματης συμπίεσης θα «απορροφούνται» έως και 10.000 λίτρα απορριμμάτων

Γωνία Ανακύκλωσης, μέσω υπογειοποιημένων κάδων συλλογής απορριμμάτων, θα λειτουργήσει μέσα στις επόμενες ημέρες στην πόλη του Πύργου, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Έργων, Βασίλη Γιαννόπουλου.

Η Γωνία Ανακύκλωσης βρίσκεται ανάμεσα μπροστά από το κτήριο της Αποστολικής Διακονίας (απέναντι από τον ναό του Αγίου Νικολάου) στην κεντρική πλατεία.

Η τοποθέτηση των κάδων ξεκίνησε την περασμένη Τρίτη (10/04) και ήδη το συνεργείο της αναδόχου εταιρείας τοποθέτησε τους κάδους, ενώ ο ορίζοντας λειτουργίας της χρήσιμης παρέμβασης είναι πριν το Πάσχα.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Έργων Βασίλη Γιαννόπουλου που ανέφερε ότι «Ξεκίνησε στον Πύργο η δημιουργία Υπογειοποιημένης Γωνιάς Ανακύκλωσης Συμπίεσης δυο ρευμάτων.

Τοποθετούνται 4 κάδοι (δυο αστικών και δυο ανακυκλώσιμων υλικών) 1.100 λίτρων ο καθένας, η χωρητικότητα των οποίων, με τη διαδικασία της αυτόματης συμπίεσης, θα φτάνει τα 10.000 λίτρα.

Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν πριν το Πάσχα, ενώ με την τοποθέτησή τους επιλύεται το πρόβλημα της υπερσυγκέντρωσης απορριμμάτων στους συμβατικούς κάδους περιμετρικά της κεντρικής πλατείας της πόλης».

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Π.Ε. ΗΛΕΙΑΣ