«10201» το νέο 5ψήφιο νούμερο για καταγγελίες παραβατικότητας ανηλίκων – Σε λειτουργία από 25 Απριλίου

«10201» το νέο 5ψήφιο νούμερο για καταγγελίες παραβατικότητας ανηλίκων – Σε λειτουργία από 25 Απριλίου

Έρχεται και νέα εφαρμογή για το κινητό τηλέφωνο

Σε δέκα ημέρες αναμένεται να τεθεί σε λειτουργεία η νέα υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας για καταγγελίες περιστατικών νεανικής παραβατικότητας και επεισοδίων βίας ανήλικων.

Πρόκειται για έναν 5ψήφιο τηλεφωνικό αριθμό που γονείς και ανήλικοι θα μπορούν να κάνουν σχετικές καταγγελίες στην Αστυνομία η οποία θα επεμβαίνει άμεσα.

Από 25 Απριλίου το «10201»

Σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, «στις 25 Απριλίου θα τεθεί σε λειτουργία πανελλαδικά το πενταψήφιο νούμερο 10201, μέσω του οποίου γονείς και παιδιά θα μπορούν να καταγγέλλουν ανά πάσα στιγμή περιστατικά που συμβαίνουν εκείνη την ώρα αλλά και περιστατικά που συμβαίνουν σε κάποια γειτονιά συστηματικά».

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο κ. Χρυσοχοϊδης προανήγγειλε επίσης ότι μέχρι το τέλος Μαΐου θα τεθεί σε λειτουργία εφαρμογή για κινητό τηλέφωνο αντίστοιχη με το «panic button» για την ενδοοικογενειακή βία. Μέσω της εφαρμογή γονείς και παιδιά θα μπορούν συμπληρώνοντας σε μία φόρμα όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, να ενημερώνουν την αστυνομία για κάτι παραβατικό που πέφτει στην αντίληψή τους.

Ενδοοικογενειακή βία

Ο κ. Χρυσοχοϊδης ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας καταγγέλθηκαν 108 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας ενώ έγιναν 69 συλλήψεις με την αυτόφωρη διαδικασία.

Αναφερόμενος στη νεανική παραβατικότητα, τόνισε ότι μέσα σε μόλις δύο μήνες είχαμε 700 συλλήψεις νέων.

Σχετικά με το σύστημα αξιολόγησης, ο υπουργός παραδέχθηκε ότι μέχρι στιγμής δεν γίνεται αξιολόγηση στην Αστυνομία, προαναγγέλλοντας ωστόσο ότι αυτό θα αλλάξει ριζικά και επισημαίνοντας ότι για τους αστυνομικούς που κρίνονται ακατάλληλοι θα λαμβάνονται μέτρα.

ΠΗΓΗ

COPY/PASTE ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ