Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας: Aποκατάσταση τμήματος της αποχέτευσης στην περιοχή Καλλιανέικα

Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας: Aποκατάσταση τμήματος της αποχέτευσης στην περιοχή Καλλιανέικα

Βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών

Οριστική λύση σε ένα μεγάλο πρόβλημα ετών βάζει ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, με την άμεση αποκατάσταση τμήματος της αποχέτευσης στην περιοχή Καλλιανέικα της Τοπικής Κοινότητας Αρχαίας Ολυμπίας.

Με τις άμεσες ενέργειες του Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας, Αριστείδη Παναγιωτόπουλου, και την συνεργασία και τον συντονισμό των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου υπό τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, Γιώργο Λινάρδο, καθώς και με την παρέμβαση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) και του Προέδρου, Γιάννη Αλεξανδρόπουλου, ξεκίνησαν οι εργασίες για την αντικατάσταση -λόγω παλαιότητας- του αγωγού αποχέτευσης μήκους 330 μέτρων, αλλά και της τοποθέτησης νέου δικτύου ύδρευσης, μήκους επίσης 330 μέτρων, για να διασφαλιστούν οι μελλοντικές ανάγκες της περιοχής σε κατανάλωση νερού.

Η Δημοτική Αρχή, με σκοπό παράλληλα να εκμηδενίσει τους κινδύνους που εγκυμονεί κάθε αντιπυρική περίοδος και να είναι έτοιμη να επιλύσει έκτακτες καταστάσεις,  τοποθέτησε αγωγούς και θα τοποθετήσει, επίσης, πυροσβεστικό κρουνό για την αντιμετώπιση ενδεχόμενης πυρκαγιάς.

Σημειώνεται ότι τα λύματα είχαν προκαλέσει προβλήματα, όχι μόνο εξαιτίας της έντονης δυσάρεστης οσμής αλλά και εξαιτίας των ρύπων που προκαλούν και υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Έτσι, ένα μακροχρόνιο πρόβλημα επιλύεται, αναβαθμίζοντας την καθημερινότητα των πολιτών και προστατεύοντας την δημόσια υγεία.

Την πορεία του έργου επέβλεψαν, το πρωί της Δευτέρας, ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, κ. Αριστείδης Παναγιωτόπουλος, και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Γιώργος Λινάρδος.

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ