Στο επίκεντρο οι “αστοχίες” της KYA αναφορικά με τις Απάτητες Παραλίες στην περιοχή της Ζαχάρως

Στο επίκεντρο οι “αστοχίες” της KYA αναφορικά με τις Απάτητες Παραλίες στην περιοχή της Ζαχάρως

Μεταξύ άλλων θεμάτων στη συνάντηση εργασίας με τον Γενικό Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης, κ. Μύρωνα Φλουρή, που πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ζαχάρως, Κωνσταντίνος Μητρόπουλος

Συνέχεια των συναντήσεων εργασίας του Δημάρχου Ζαχάρως, Κωνσταντίνου Μητρόπουλου, με Γενικούς Γραμματείς Υπουργείων και Φορείς της Κεντρικής Διοίκησης.

Η συνάντηση εργασίας με τον Γενικό Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης, κ. Μύρωνα Φλουρή, που πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ζαχάρως, Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, περιελάμβανε τις προοπτικές της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής και τη δυνατότητα στήριξης των προσπαθειών του Δήμου, μέσω της ανάπτυξης συνεργασιών, της νομοθετικής, τεχνικής αλλά και χρηματοδοτικής στήριξης. 

Ο κ. Γενικός παρότρυνε τις ενέργειες που γίνονται εκ μέρους του Δήμου, αναφορικά με τη διασύνδεση και την ανάδειξη των αρχαιολογικών μνημείων, του περιβαλλοντικού πλούτου και των οικισμών (ΟΧΕ). Επιπρόσθετα, επισήμανε ότι, για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, διατίθεται ένα σημαντικό όπλο, αυτό της NATURA, το οποίο και πρέπει να αξιοποιηθεί.

Αργότερα, τέθηκαν επί τάπητος οι αστοχίες της ΚΥΑ αναφορικά με τις Απάτητες Παραλίες στην περιοχή της Ζαχάρως, καθώς απετέλεσαν το κύριο θέμα συζήτησης με τον Γενικό Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος, κ. Πέτρο Βαρελίδη. 

Ο Δήμαρχος επισήμανε πως στην ΚΥΑ, ως Απάτητες Παραλίες χαρακτηρίζονται οι περιοχές που περιλαμβάνουν εγκατεστημένη τουριστική δραστηριότητα (καντίνες & αναψυκτήριο), μια εκ των οποίων μάλιστα είναι μισθωμένο ακίνητο ιδιοκτησίας του Δήμου Ζαχάρως. Ο κ. Γενικός ενημέρωσε τον Δήμαρχο πως δεν ήταν πρόθεση του Υπουργείου να περιλάβει ενεργές τουριστικά περιοχές στην ΚΥΑ και ζήτησε να υποβληθεί αίτημα, προκειμένου να μπορέσει να εξετάσει την διόρθωση της. Εν συνέχεια, συζητήθηκε η εξέλιξη της μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που έχει αναθέσει το Υπουργείο και η οποία σύντομα θα αναρτηθεί προς διαβούλευση.

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΕΙΔΗΣΕΙΣ