«Oλυμπία πιο ψηλά»: “Πρωτοφανής προχειρότητα και αδιαφάνεια φανέρωσαν την πολιτική ανυπαρξία και επικινδυνότητα της Δημοτικής Aρχής”

«Oλυμπία πιο ψηλά»: “Πρωτοφανής προχειρότητα και αδιαφάνεια φανέρωσαν την πολιτική ανυπαρξία και επικινδυνότητα της Δημοτικής Aρχής”

Δελτίο Τύπου από την παράταξη “Ολυμπία πιο Ψηλά” στον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας για την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

Απαξιώνοντας κάθε έννοια πολιτικής αξιοπρέπειας, χωρίς να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, η νέα Δημοτική Αρχή του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας συνέχισε -και στην πρόσφατη Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι- να κινείται με την «φιλοσοφία» της εισαγωγής νέων «ηθών»!

Επιλογή Λαμπαδηδρόμων…

Κατά την διάρκεια της θητείας μας για τις δυο Τελετές Αφής (Θερινών και Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων), η διαδικασία επιλογής των Λαμπαδηδρόμων έγινε με καθολικά Δημόσιο τρόπο. Με δημοσιεύσεις στον Έντυπο και Ηλεκτρονικό Τύπο οι ενδιαφερόμενοι κατέθεταν αιτήσεις (με συγκεκριμένη κατηγοριοποιήση για αθλητές κύρους, διακρίσεις σε αθλητικούς Αγώνες, σχολικές μονάδες του δήμου, ηλικία, κ.α.). Το πιο σημαντικό ήταν πως η επιλογή των Λαμπαδηδρόμων γινόταν με κλήρωση, επίσης Δημόσια και ανοικτή για όλους (αιτούντες, πολίτες, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, υπάλληλοι του δήμου κ.α.)… Μια επιλογή που απέκλειε ενστάσεις και «γκρίνιες»…

Η Ομάδα των μελών της νέας Δημοτικής Αρχής που ήταν επιφορτισμένη για να «τρέξει» τη διαδικασία επίλεξε όλα τα παραπάνω να γίνουν… εν κρυπτώ! Ανακοινώθηκε μόνο πως «όσοι θέλουν» μπορούν να κάνουν αίτηση κι ακολούθησε μια ανάρτηση μόνο με τα ονόματα των επιλεχθέντων Λαμπαδηδρόμων! Ουδείς γνωρίζει πόσες αιτήσεις έγιναν, πότε και πως πραγματοποιήθηκε η επιλογή των Λαμπαδηδρόμων, αφήνοντας στο σκοτάδι την όλη διαδικασία και δημιουργώντας παράλληλα πολλά παράπονα!

Διαπιστεύσεις για την Τελετή Αφής…

Μεγάλο ζήτημα, το οποίο χρεώνεται η Δημοτική Αρχή, αποτελεί ο κατάλογος των ατόμων που απέκτησαν διαπίστευση από τον δήμο για να παρακολουθήσουν την Τελετή Αφής. Μια λίστα ονομάτων για την οποία υπήρξαν πολλές ενστάσεις λόγω του ότι συμπεριλαμβανόντουσαν σε αυτήν άνθρωποι χωρίς θεσμική ιδιότητα (μια ματιά στο φωτογραφικό υλικό που δημοσιεύθηκε-αναρτήθηκε από τα ΜΜΕ, αρκεί για να το διαπιστώσει κανείς), ενώ απουσίαζαν σημαντικές προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους…

Το επίσημο δείπνο…

Είθισται την παραμονή της Τελετής Αφής, ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας δεξιώνεται τις αντιπροσωπείες των επισκεπτών – επισήμων όπως συνέβη και φέτος. Περίπου 400 άτομα, παρούσης της Πρόεδρου της Δημοκρατίας, συμμετείχαν στο δείπνο που φιλοξενήθηκε σε αίθουσα του ξενοδοχείου ιδιοκτησίας της συζύγου… του πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργου Αηδόνη. 

Με ποια λογική έγινε η συγκεκριμένη «επιλογή» που -αν μη τι άλλο- φανερώνει ξεκάθαρα μικροπολιτική σκοπιμότητα; Ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας δεν είναι και δεν θα γίνει μαγαζάκι κανενός!

Σε όλα τα παραπάνω δεν παραλείπουμε να αναφέρουμε την (αρχική) ανακοίνωση της ακύρωσης προγραμματισμένων εκδηλώσεων (λόγω του θανάτου αθλητή που συμμετείχε στον «Δρόμο της Εκεχειρίας»), όπως αυτή με την αδελφοποιημένη πόλη Ιναζάβα της Ιαπωνίας και η βραδιά παραδοσιακών χορών και μουσικών. Εκδηλώσεις που -τελικά- πραγματοποιήθηκαν χωρίς -στο ενδιάμεσο- να υπάρξει νέα ανακοίνωση ότι θα διεξαχθούν για να μπορέσει να τις παρακολουθήσει ο κόσμος…

Είναι προφανές πως το κορυφαίο γεγονός για τον Δήμο μας αντιμετωπίστηκε από την νέα Δημοτική Αρχή χωρίς έναν στοιχειώδη προγραμματισμό με πρωτοφανή προχειρότητα και αδιαφάνεια σε πολλά επίπεδα, που φανερώνει την πολιτική της ανυπαρξία και επικινδυνότητα! 

Ισοπεδώνοντας κάθε Δημόσια διαδικασία φανέρωσε σκοπιμότητα που ορίζει την μικροπολιτική του παρελθόντος σε βασική αρχή της. Διολισθαίνει έτσι σε άλλες εποχές και συμπεριφορές που δεν συνάδουν με τα κορυφαία ιδανικά και αξίες που αντιπροσωπεύει ο Τόπος μας! 

Προεκλογικά υποσχέθηκαν… περισσότερα, όμως αυτό που πράττουν είναι το «περισσότερα και χειρότερα», υποτιμώντας -ταυτόχρονα- τη νοημοσύνη των συμπολιτών μας!

Καταγγέλλουμε ΔΗΜΟΣΙΑ όλα τα παραπάνω σεβόμενοι τον θεσμικό μας ρόλο ως Αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Τονίζουμε πως δεν θα επιτρέψουμε στον κ. Παναγιωτόπουλο και την παράταξή του να λειτουργούν πολιτικά θυμίζοντας εποχές που κυριαρχούσαν ολοκληρωτικά καθεστώτα!

Τέτοια νοοτροπία δεν μπορεί και δεν θα γίνει αποδεκτή στο κυρίαρχο όργανο Διοίκησης που ονομάζεται Δημοτικό Συμβούλιο Αρχαίας Ολυμπίας.

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ