13ος Διεθνής Αγώνας Δρόμου Υπεραπόστασης Δόλιχος Δελφοί –Ολυμπία

13ος Διεθνής Αγώνας Δρόμου Υπεραπόστασης Δόλιχος Δελφοί –Ολυμπία

Ο αγώνας ο οποίος έχει μήκος συνολικά 255 χιλιόμετρα, έχει αφετηρία τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών και τερματισμό τον αντίστοιχο χώρο της Ολυμπίας

Από τις 26 έως τις 28 Απριλίου στην Αρχαία Ολυμπία έχει προγραμματιστεί η διεξαγωγή του 13ου Διεθνούς Αγώνα Δρόμου Υπεραπόστασης Δόλιχος Δελφοί –Ολυμπία, ο οποίος μεταξύ άλλων συνδιοργανώνεται από το αθλητικό σωματείο Ολύμπιοι. 

Ειδικότερα, ο αγώνας ο οποίος έχει μήκος συνολικά 255 χιλιόμετρα, έχει αφετηρία τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών και τερματισμό τον αντίστοιχο χώρο της Ολυμπίας. Η διαδρομή περιλαμβάνει 60% δασικούς δρόμους, χωματόδρομους και μονοπάτια και 40% ασφαλτοστρωμένους δρόμους που συνδέουν την Κεντρική Ελλάδα με την Πελοπόννησο μέσω της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου. Σημειώνεται ότι η ορεινή διαδρομή φθάνει σε ύψος 1.100 μέτρα.  

Η αθλητική δράση, έχει τεράστια ανταπόκριση τόσο στους ‘Έλληνες, όσο και σε ξένους αθλητές, προωθώντας παράλληλα εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Περαιτέρω, ο αγώνας υπεραπόστασης  προάγει τον αθλητικό τουρισμό, συμβάλλοντας στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

ΠΗΓΗ

COPY/PASTE ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ