Σύμπραξη δυνάμεων για την τουριστική πρoβολή του δήμου Πύργoυ

Σύμπραξη δυνάμεων για την τουριστική πρoβολή του δήμου Πύργoυ

Συνάντηση του δήμαρχου Πύργου με την Υπουργό Τουρισμού Όλγα  Κεφαλογιάννη

Η τουριστική προβολή του Δήμου Πύργου με κύριο στόχο την προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού επισκεπτών, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχε ο Δήμαρχος Πύργου κ. Στάθης Καννής με την Υπουργό Τουρισμού κα Κεφαλογιάννη στην Αθήνα.

Στο τραπέζι των συζητήσεων κάθισαν εκτός από την Υπουργό και τον Δήμαρχο, ο Γενικός Διευθυντής της «Διανέοσις» κ. Διονύσιος Νικολάου και ο Διευθύνων Σύμβουλους του Ομίλου «Aldemar» κ. Αλέξανδρος Αγγελόπουλος.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του κ. Καννή  στο Υπουργείο, εξετάστηκε η δυνατότητα της βελτιστοποίησης του Τουριστικού Προϊόντος της πρωτεύουσας της Ηλείας μέσω της αξιοποίησης των χρηματοδοτικών εργαλείων της Ε.Ε., στο πλαίσιο του Σχεδίου Ανασυγκρότησης του Νομού που εκπονεί η «Διανέοσις».

Τέθηκαν ζητήματα που έχουν να κάνουν με την στρατηγική που πρέπει να χαραχτεί ώστε  να επιτευχθεί ο στόχος αυτός καθώς επίσης και η πολιτική που πρέπει να εφαρμοστεί με απώτερο σκοπό την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Δήμου Πύργου, προκειμένου να καταστεί τόπος προορισμού.

Από την συζήτηση δεν μπορούσαν να λείπουν προτάσεις για την  αξιοποίηση του Κατακόλου και της Κρουαζιέρας και το σημαντικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν  στην οικονομική αναζωογόνηση της περιοχής.

Τέλος τέθηκε το ζήτημα της ένταξης της Μαρίνας στο διεθνή χάρτη με τους τουριστικούς προορισμούς για σκάφη αναψυχής, γεγονός που θα πολλαπλασιάσει τους επισκέπτες, τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό.

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΕΙΔΗΣΕΙΣ