ΓΕΛ Πελοπίου: Eκπαιδευτική Hμερίδα για ΚΑΡΠΑ και AEA (pics)

ΓΕΛ Πελοπίου: Eκπαιδευτική Hμερίδα για ΚΑΡΠΑ και AEA (pics)

Με την συνεργασία του ΕΚΑΒ Πάτρας

Στις 13 Απριλίου 2024 το ΓΕΛ Πελοπίου διοργάνωσε μια εκπαιδευτική ημερίδα για την Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και τη χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ). Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε με την συνεργασία του ΕΚΑΒ Πάτρας και απευθυνόταν στους καθηγητές του ΓΕΛ Πελοπίου, του Γυμνασίου Πελοπίου και σε κατοίκους του χωριού. Στόχος της ημερίδας ήταν η εκπαίδευση των συμμετεχόντων στην παροχή ΚΑΡΠΑ και στη χρήση ΑΕΑ, ώστε να μπορούν να βοηθήσουν άτομα που υφίστανται καρδιακή ανακοπή.

Η ΚΑΡΠΑ είναι μια απλή τεχνική που μπορεί να σώσει ζωές, ενώ η χρήση ΑΕΑ μπορεί να αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητες επιβίωσης ενός ατόμου που έχει υποστεί καρδιακή ανακοπή. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, οι διασώστες του ΕΚΑΒ κ. Δημήτρης Κοντός και κ. Αντώνης Κωνστάντης παρείχαν στους συμμετέχοντες:

* Θεωρητική εκπαίδευση για την ΚΑΡΠΑ και την χρήση ΑΕΑ, συμπεριλαμβανομένης της αναγνώρισης σημείων και συμπτωμάτων καρδιακής ανακοπής

* Πρακτική εκπαίδευση στην εφαρμογή ΚΑΡΠΑ και τη χρήση ΑΕΑ σε προσομοιώσεις πραγματικών καταστάσεων με την εφαρμογή θωρακικών πιέσεων και ενδοφυσικών αναπνοών.

* Βασικές γνώσεις στην αντιμετώπιση απειλητικών για τη ζωή καταστάσεων, όπως πνιγμός, αλλεργικές αντιδράσεις και τραύματα.

* Πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας και τις δραστηριότητες του ΕΚΑΒ.

Στους συμμετέχοντες μοιράστηκαν Βεβαιώσεις Παρακολούθησης τριετούς ισχύος.

 Τη δραστηριότητα συντόνισαν οι εκπαιδευτικοί του Λυκείου κα Ευγενία Καλόγερου, κα Βασιλική Μπίτσικα και κ. Ασημάκης Κούτσιος.

Ο Διευθυντής του ΓΕΛ Πελοπίου, κ. Γιώργος Μπίρμπας, ο Υποδιευθυντής κ. Στέλιος Γιαννακέας και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου ευχαρίστησαν θερμά το ΕΚΑΒ Πάτρας για την πολύτιμη προσφορά του στην εκπαίδευση της σχολικής κοινότητας.

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΕΙΔΗΣΕΙΣ