Φωτιά στο Mάτι: Έφεση για την απόφαση – Σχεδόν όλοι ξανά στο εδώλιο

Φωτιά στο Mάτι: Έφεση για την απόφαση – Σχεδόν όλοι ξανά στο εδώλιο

Έφεση για το σύνολο της πρωτόδικης απόφασης για τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι και στις γύρω περιοχές άσκησε η Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας.

Έφεση για το σύνολο της πρωτόδικης απόφασης που αφορά στις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι και στις γύρω περιοχές, το καλοκαίρι του 2018, η οποία προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων, άσκησε η Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο εδώλιο του δευτεροβάθμιο δικαστηρίου θα καθίσουν ξανά σχεδόν όλοι οι κατηγορούμενοι, δηλαδή  οι 21  αθωωθέντες και οι πέντε από τους έξι καταδικασθέντες. Μόνη εξαίρεση ο ηλικιωμένος άνδρας που καταδικάστηκε για την έναρξη της φωτιάς, στον οποίο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών, ποινή που δεν επιτρέπει την άσκηση έφεσης.

Ειδικότερα ως προς τους καταδικασθέντες, θα εξεταστούν τόσο οι ποινές φυλάκισης που επιβλήθηκαν (από 3 έτη έως 111 χρόνια), όσο και τα ελαφρυντικά που χορηγήθηκαν σε ορισμένους από αυτούς. Τέλος, θα επανεξεταστεί και η απόφαση του δικαστηρίου να μετατραπούν οι επιβληθείσες ποινές σε εξαγοράσιμες προς 10 ευρώ ημερησίως.

Πλέον, η ελληνική Δικαιοσύνη καλείται να καθαρογράψει όσο το δυνατόν ταχύτερα την πρωτόδικη απόφαση προκειμένου οι διαδικασίες να κινηθούν με γοργούς ρυθμούς για την αποφυγή του ενδεχόμενου παραγραφής.

ΠΗΓΗ

COPY/PASTE ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ