Διονύσης Kαλαματιανός στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ: «Oι εργαζόμενοι στο EΣY αξίζουν την ευγνωμοσύνη μας»

Διονύσης Kαλαματιανός στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ: «Oι εργαζόμενοι στο EΣY αξίζουν την ευγνωμοσύνη μας»

Σημεία από τη συνέντευξη του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Διονύση Καλαματιανού, στην εκπομπή  «Σήμερα».

Για τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς στελεχών της ΝΔ προς τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ, επισήμανε:

«Οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ απαξιώνονται διαρκώς από δηλώσεις στελεχών της ΝΔ. Πρόκειται για τους ίδιους ανθρώπους, που όλοι χειροκροτούσαμε και θαυμάζαμε στη διάρκεια της πανδημίας. Πρόκειται για αυτούς, που με τις υπεράνθρωπες προσπάθειές τους κράτησαν και κρατούν όρθιο το υποστελεχωμένο ΕΣΥ. Πρόκειται για αυτούς, που με αυταπάρνηση και αυτοθυσία έσωζαν και σώζουν ζωές. Τώρα, αυτούς τους ανθρώπους, κυβερνητικά στελέχη τους μειώνουν με προσβλητικές εκφράσεις και συμπεριφορές, όπως ο Υπουργός Υγείας κ. Γεωργιάδης. Εμείς είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους στο ΕΣΥ. Τους οφείλουμε ευγνωμοσύνη για τις πολύτιμες υπηρεσίες τους. Μάλιστα, εγκαινιάζουμε και μια πλατφόρμα στον iSyriza, στην οποία θα γίνονται καταγγελίες προβλημάτων της δημόσιας υγείας, ώστε αυτά να αναδεικνύονται.»

Σχετικά με το έγκλημα της σύγκρουσης τρένων στα Τέμπη, υπογράμμισε πως «όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες ζητούν να αποδοθεί δικαιοσύνη. Υπάρχουν ευθύνες για συγκεκριμένες πράξεις και παραλείψεις. Υπάρχουν διαδικασίες που θα έπρεπε να έχουν ακολουθηθεί και αυτό δεν έγινε. Με βάση αυτά, οι εμπλεκόμενοι Υπουργοί πρέπει να ζητήσουν από μόνοι τους να παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη, ώστε να μην υπάρχει καμία σκιά. Αντίθετα, παρατηρούμε ότι η κυβερνητική πλειοψηφία τους προστατεύει. Δυστυχώς, διαπιστώνουμε πως η κυβέρνηση και οι Βουλευτές της δεν δείχνουν διάθεση για να εξεταστεί το έγκλημα αυτό σε βάθος. Γιατί η κυβερνητική πλειοψηφία δεν συνηγορεί σε σύσταση προανακριτικής επιτροπής και στην παραπομπή των εμπλεκομένων κυβερνητικών στελεχών στη δικαιοσύνη για να κριθούν;»

Για τις παρεμβάσεις του Αλέξη Τσίπρα, σημείωσε πως «ο π. Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι ενεργός, είναι παρών, συμμετέχοντας αποφασιστικά στην προσπάθεια να μειωθεί η δύναμη της συντηρητικής παράταξης και της ακροδεξιάς στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Χρειάζεται να ενεργοποιήσουμε τις νέες και τους νέους μας, που δυστυχώς -για σειρά λόγων- απέχουν από την κάλπη. Θα πρέπει να δώσουμε έμφαση στις αρχές, στις αξίες, στην ίδια την πολιτική. Αυτό είναι το μείζον και αυτό τονίζει διαρκώς ο Αλέξης Τσίπρας με τις εύστοχες παρεμβάσεις του.»

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΕΙΔΗΣΕΙΣ