Δίβρη: Mια ιδιωτική επιχείρηση “βάζει τα γυαλιά” στο ανάλγητο Κράτος, στον τομέα της Yγειονομικής Περίθαλψης της πλέον Ορεινής Ηλείας

Δίβρη: Mια ιδιωτική επιχείρηση “βάζει τα γυαλιά” στο ανάλγητο Κράτος, στον τομέα της Yγειονομικής Περίθαλψης της πλέον Ορεινής Ηλείας

Γράφει ο Σωτήρης Σωτηρόπουλος*

Στην ολιγοήμερη παραμονή μου στην γενέτειρα Δίβρη επισκέφτηκα τον ιδιωτικό  γιατρό μας Χαιλέ Μαριάμ Πέτρο στο ΙΑΤΡΕΙΟ ΛΑΜΠΕΙΑΣ, όπως κάνω πάντα για ενημέρωση και ιατρική επίσκεψη δική μου.

Ο γιατρός μας πάντα πρόθυμος, εξυπηρετικός και ευπροσήγορος!…

Εκεί που στάθηκα πάλι είναι στην πόρτα εισόδου του Ιατρείου και τις Ανακοινώσεις που αξίζει να δείτε και να διαβάσετε με προσοχή.

-Η μια Ανακοίνωση του ανάλγητου Ελληνικού Κράτους που εμείς πληρώνουμε, να μας ενημερώνει (και προφανώς να ….”μας κάνει τη χάρη”!) ότι ο γιατρός που είναι διορισμένος για την Δίβρη, θα έρθει στις 24 Μαϊου για τρεις ώρες (!!!)…. Αυτό γίνεται πότε κάθε 6 ή 5 ή 2 μήνες  ή μια φορά το μήνα.

Και έχει το θράσος το (απόν) Κράτος να αναρτά και πομπώδεις ανακοινώσεις για “Υγειονομική μεταρρύθμιση κλπ”. 

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΤΡΟΠΗ.

-Η άλλη Ανακοίνωση μιας ιδιωτικής Επιχείρησης (ΒΑΣΕΚΡΑΦΤ Α.Ε.) που μισθοδοτει εδώ και 4 χρόνια εξ ιδίων, τον γιατρό ΠΕΤΡΟ που είναι 5 ημέρες την εβδομάδα πρωί-απόγευμα, για να προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ στους κατοίκους των 3 ορεινών  χωριών (Δίβρη, Νουσά και Μοστενίτσα)!!!…. 

ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ.

Ο καθένας μας, ας αναλογιστεί και ας αναλάβει τις ευθύνες του, απέναντι σε εκείνους που έχουν εγκαταλείψει τα χωριά μας  στην τύχη τους από πλευράς υγειονομικής περίθαλψης και όχι μόνο.

*Ιατρός 

Πρόεδρος του “ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΒΡΗΣ” και της Κίνησης Πολιτών “ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ”

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΗΛΕΙΑ ΥΓΕΙΑ