Kάλεσμα συμμετοχής στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία την Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Kάλεσμα συμμετοχής στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία την Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Ανακοίνωση από τον Σύλλογο Εργαζομένων Δήμων Πύργου-Αρχαίας Ολυμπίας-Ζαχάρως

Συνάδελφοι,

O Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου-Αρχαίας Ολυμπίας-Ζαχάρως αποφάσισε την συμμετοχή του στη νέα 24ωρη Πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση, την ΤΡΙΤΗ 21 ΜΑΪΟΥ 2024, ενάντια στην ακρίβεια και στην οικονομική εξαθλίωση των εργαζομένων από την πολιτική της κυβέρνησης και καλεί όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετάσχουν μαζικά σε αυτήν.

Η νέα αυτή κινητοποίηση έρχεται σε συνέχεια της πετυχημένης Απεργίας της 28ης Φεβρουαρίου 2024 και αποσκοπεί στο να σταλεί το μήνυμα, όσο πιο σαφές και ξεκάθαρο γίνεται, πώς η Ελληνική Κοινωνία, οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν άλλο από τον οικονομικό στραγγαλισμό που επιβάλλει η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τα συμφέροντα, εγχώρια και μη, ασκώντας μία ακραία νεοφιλελεύθερη και καταστροφική για τους πολλούς πολιτική. 

Η κυβέρνηση  εμπαίζει τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση με αυξήσεις-κοροϊδία που έδωσε από 1η Ιανουαρίου 2024, δηλαδή 38,00-42,00 ευρώ καθαρά το μήνα, όταν αυτά που τους υφαρπάζει είναι πολλαπλάσια από την ακρίβεια που καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και την αισχροκέρδεια. Έχουν το θράσος δε, να μιλούν για πτώση του πληθωρισμού και ανάπτυξη 2% όταν οι αυξήσεις στα προϊόντα βασικής ανάγκης πλέον είναι αστρονομικές.

Ο Υπουργός Οικονομικών,  με περίσσιο θράσος δηλώνει πως η μέση καθαρή αύξηση για τους Δημοσίους Υπαλλήλους το 2024 είναι 1.425 ευρώ, όταν όλοι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο πήραν τα εκκαθαριστικά τους κι είδαν με τα ίδια τους τα μάτια την κοροϊδία. Με την στήριξη των πληρωμένων Μ.Μ.Ε. επιχειρούν να κάνουν το μαύρο άσπρο, να παραπληροφορήσουν και να τιθασεύσουν την οργή του λαού.

Δεκατέσσερα (14) χρόνια τώρα, από την αρχή των μνημονίων, βλέπουμε τις αποδοχές να έχουν μειωθεί  κατά 40%, καταργήθηκε ο 13ος και 14ος μισθός, επιβλήθηκε η εισφορά αλληλεγγύης 2%, πάγωσε μισθολογικά η διετία 2016-2017, μειώθηκε το αφορολόγητο και συνεχίζεται μία πολιτική εξόντωσης. Η κυβέρνηση  αντί να λάβει ουσιαστικά μέτρα, δέσμια και πιστή στα συμφέροντα, μοιράζει ψίχουλα και τα παρουσιάζει ως εισοδηματική πολιτική που θα λύσει το πρόβλημα.

Ένας νεοδιόριστος εκπαιδευτικός αμείβεται με 734,00 ευρώ καθαρά τον μήνα. Ένας νοσηλευτής με 680,00 ευρώ καθαρά. Το ίδιο ισχύει και για τις άλλες κατηγορίες των Δημοσίων Υπαλλήλων και για την πλειοψηφία των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Κι αυτό όταν τα ενοίκια έχουν εκτιναχθεί στα ύψη, οι αυξήσεις στα βασικά είδη διατροφής προκαλούν ίλιγγο και η ακρίβεια γενικώς καλπάζει. Και αντί να ντρέπονται οι κυβερνώντες έχουν το θράσος να μιλούν για. Αυξήσεις.

Συνάδελφοι,

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση οφείλουμε να αντιδράσουμε όλοι μαζί ΕΝΩΤΙΚΑ και ΔΥΝΑΜΙΚΑ! Στις 28 Φεβρουαρίου 2024 απεργήσαμε και βροντοφωνάξαμε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ!

Στις 21 ΜΑΪΟΥ 2024 συνεχίζουμε τον αγώνα με νέα 24ωρη Πανελλαδική Απεργία και διεκδικούμε ζωή με δικαιώματα, δουλειά με πραγματικές αυξήσεις και όχι αυξήσεις-κοροϊδία του 1,5 ευρώ την ημέρα, ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων  καλεί όλους  τους εργαζομένους μέλη του συλλόγου αλλά και όλους τούς εργαζόμενους  στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για την μαζική, ενωτική και δυναμική τους συμμετοχή στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση και την συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 • Οριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, ώστε να αντιμετωπισθεί το κύμα ακρίβειας και αισχροκέρδειας.
 • Επαναφορά ΕΔΩ και ΤΩΡΑ του 13ου και 14ου μισθού.
 • Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (Σ.Σ.Ε.) για τους μισθούς μας.
 • Αναγνώριση μισθολογικά της διετίας 2016-2017.
 • Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας.
 • Αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ.
 • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να σταματήσει η ερήμωση των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
 • Μονιμοποίηση των εργαζομένων που δουλεύουν με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις για χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
 • Κατάργηση της αντεργατικής «διάταξης Βορίδη» για υποχρεωτικές εφέσεις μόνο σε ότι αφορά τις εργασιακές διεκδικήσεις.
 • Αύξηση του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας και ένταξη νέων κατηγοριών.
 • Να στελεχωθούν άμεσα με μόνιμους υπαλλήλους όλοι οι κρίσιμοι Δημόσιοι φορείς (Υγεία, Παιδεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες, Ασφάλιση κ.λπ.) και να αναβαθμιστούν όλες οι αναγκαίες υποδομές.
 • Κατάργηση των «Αναπτυξιακών Οργανισμών» που αποτελούν «όχημα» συναλλαγής, κατασπατάλησης Δημοσίου χρήματος και διαφθοράς.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ

ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ:

                 ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΠΥΡΓΟΥ – 10.00 Π.Μ.

        Αντιπροσωπεία του συλλόγου με τον Πρόεδρο θα παρευρεθεί στην Κεντρική Απεργιακή Συγκέντρωση στο Υπουργείο Οικονομικών ( ΝΙΚΗΣ 5-7 ΑΘΗΝΑ) στις 11.00 π.μ. Οποίος συνάδελφος επιθυμεί να συμμετάσχει να επικοινωνήσει με τον πρόεδρο.                                                

 Ο Πρόεδρος                                                                                 Ο Γεν. Γραμματέας

Χρήστος Γαρύφαλλος                                                     Γεώργιος Αντωνόπουλος

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ