Δήμος Ήλιδας: Bράβευσε τους 17 μαθητές του 3ου Γυμνασίου Αμαλιάδας για την διάκριση τους στην Ισπανία (pics)

Δήμος Ήλιδας: Bράβευσε τους 17 μαθητές του 3ου Γυμνασίου Αμαλιάδας για την διάκριση τους στην Ισπανία (pics)

Η ταινία μικρού μήκους «Μάθηση» που δημιούργησαν απέσπασε  «Βραβείο του πιο καινοτόμου έργου» σε Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νέων στην πόλη Πλασένθια.

Τους 17 μαθητές του 3ου Γυμνασίου Αμαλιάδας που η ταινία τους (με τίτλο “Μάθηση”) διακρίθηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νέων στην Πλασένθια της Ισπανίας, βράβευσε ο Δήμος Ήλιδας σε ειδική εκδήλωση στο αμφιθέατρο του Συνεδριακού Κέντρου.

Στην όμορφη εκδήλωση παρουσία του Δημάρχου Ήλιδας κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου, τιμήθηκαν τα παιδιά τα οποία με πολύ μεράκι δημιούργησαν το δικό τους ξεχωριστό φιλμ, το οποίο αρχικά διακρίθηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και αμέσως μετά έλαβε το βραβείο του πιο καινοτόμου έργου στο 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νέων στην Πλασένθια της Ισπανίας.

Οι συμμετέχοντες μαθητές που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και δημιούργησαν την ταινία που οδήγησε στην σημαντική διάκριση ήταν οι κάτωθι: ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΑ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗΣ, ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΒΑΛΑΝΤΗΣ, ΚΑΡΕΣΙΩΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ, ΚΑΤΣΑΡΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ΣΧΟΙΝΑ ΓΕΩΡΓΙΑ, ΤΣΕΛΕΠΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – ΚΩΝ/ΝΟΣ, ΝΤΑΛΑΜΑΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΠΑΠΑΧΡΙΣΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΝΗ, ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΠΕΤΡΟΥ ΑΝΤΡΕΑΣ, ΣΟΥΛΑ ΓΚΑΜΠΡΙΕΛΑ, ΤΣΟΥΤΣΟΥΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ, ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΔΕΛΛΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ, ΔΕΛΛΗ ΜΑΡΙΑ.

Η ταινία μικρού μήκους γυρίστηκε στο πλαίσιο των εργαστηρίων του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματοράφου για Παιδιά και νέους Ολυμπίας, ενώ ο Δήμος Ήλιδας αγκάλιασε τη συμμετοχή τους και στο διεθνές Ισπανικό Φεστιβάλ, συμβάλλοντας οικονομικά προκειμένου να ταξιδέψει η αποστολή παιδιών και συνοδών – καθηγητών στην απονομή του βραβείου τον περασμένο Απρίλιο.

Η ταινία του 3ου Γυμνασίου επιλέχθηκε ανάμεσα σε 350 συμμετοχές από 35 χώρες να διαγωνιστεί στην τελική φάση, κατορθώνοντας να αποσπάσει ένα από τα βραβεία.

Στην λιτή εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Ήλιδας και το 3ο Γυμνάσιο, στο πλαίσιο ημερίδας του σχολείου για τον επαγγελματικό προσανατολισμό, απονεμήθηκαν τιμητικοί έπαινοι στους 17 μαθητές που δημιούργησαν την ταινία, οδηγώντας της στην σημαντική διάκριση.

Τους επαίνους απένειμαν ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος και μέλη της Δημοτικής Αρχής που βρέθηκαν σύσσωμα στο χώρο.

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ