Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) μάς δείχνει πώς θα μοιάζουμε σε 1.000 χρόνια και η εικόνα δεν θα σας αρέσει καθόλου…

Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) μάς δείχνει πώς θα μοιάζουμε σε 1.000 χρόνια και η εικόνα δεν θα σας αρέσει καθόλου…

Η μόδα στο μέλλον επιτάσσει… καλώδια, πολλά καλώδια!

Η άνοδος της τεχνητής νοημοσύνης (AI) έχει κάνει πολλούς ανθρώπους να ανησυχούν τελευταία, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι παρέχει πολλές συναρπαστικές δυνατότητες.

Παρόλο που η τεχνητή νοημοσύνη πρόσφατα ξεγέλασε τη μαμά της Katy Perry και την έκανε να νομίζει ότι βρισκόταν στο Met Gala ενώ δεν ήταν, η άνοδος της τεχνολογίας παρέχει την ευκαιρία να εισβάλουμε σε νέα εδάφη που δεν είχαμε καταφέρει να κάνουμε στο παρελθόν.

Το πρόγραμμα AI Midjourney ζητήθηκε να φτιάξει μερικές εικόνες για το πώς εκτιμά ότι θα μοιάζουμε σε 1.000 χρόνια. Και δυστυχώς, τα αποτελέσματα είναι αρκετά τρομακτικά.

Κατ’ αρχάς, φαίνεται ότι η… μόδα του μέλλοντος  επιτάσσει την κάλυψη των προσώπων μας με έναν ιστό από καλώδια και μοτέρ που βουίζουν. Ουσιαστικά η τεχνητή νοημοσύνη έχει αποφασίσει ότι η ανθρώπινη όψη μας έχει γίνει υποχείριο της τεχνολογίας.

Αυτό έχει κάποιες αρκετά ανησυχητικές συνέπειες για τη σχέση μας με αυτήν κατά τη διάρκεια αυτής της χιλιετίας, αφού η τρομακτική εικόνα φαίνεται να την δείχνει να έχει τυλίξει τα πλοκάμια της για τα καλά γύρω μας.

Έτσι εκτιμάται ότι θα μοιάζουν οι άνθρωποι σε 1.000 χρόνια

Ο άνθρωπος από το έτος 3.000 φαίνεται να έχει θυσιάσει το δέρμα του προσώπου του για να κάνει χώρο για όλη αυτή τη φουτουριστική τεχνολογία.

Μάλιστα σε μια δεύτερη εικόνα, η τεχνητή νοημοσύνη επιμένει στη δυσοίωνη πρόβλεψή της, παρουσιάζοντας ένα πρόσωπο πάλι γεμάτο με καλώδια, ωστόσο αυτή τη φορά το δέρμα έχει παραμείνει.

Ανάμεσα στα αποτελέσματα υπάρχει ένα μικρό μέρος από κανονικά πρόσωπα και στη συνέχεια υπάρχουν οι Μόρλοκ που βλέπετε στις δύο μεσαίες εικόνες της κάτω σειράς.

πηγή: AI Midjourney

Αν και σε 1.000 χρόνια κανείς από εμάς δεν θα ζει, ας ελπίσουμε πως το μέλλον δεν θα είναι τόσο σκοτεινό, όσο τα πρόσωπα αυτών των ανθρώπων.

ΠΗΓΗ

COPY/PASTE ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ