Δήμος Ήλιδας: Για ακόμα μία χρονιά στην παραλία της Kουρούτας θα ανεμίζει η «Γαλάζια Σημαία»!

Δήμος Ήλιδας: Για ακόμα μία χρονιά στην παραλία της Kουρούτας θα ανεμίζει η «Γαλάζια Σημαία»!

Τι επισήμανε ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος

Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, Εθνικό Διαχειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών, μαρινών και τουριστικών σκαφών για το έτος 2024.

Η παραλία της Κουρούτας είναι για ακόμα μία χρονιά ανάμεσα σε αυτές που πληρούν όλα τα κριτήρια που τίθενται διεθνώς για τις «Γαλάζιες Σημαίες»,, ενώ άμεσες στη κατεύθυνση να συγκαταλέγεται η περιοχή μας στο πρόγραμμα ήταν η ενέργειες της Δημοτικής αρχής, από την ανάληψη των καθηκόντων της στις αρχές του έτους.

Σε επίπεδο Νομού Ηλείας, το φετινό καλοκαίρι θα κυματίζουν 8 «Γαλάζιες Σημαίες», όπου στις 4 εξ αυτών υπάρχουν μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα, ενώ και οι υπόλοιπες τέσσερις, ανάμεσά τους και η Κουρούτα, βρίσκονται μέσα σε αυτές που το καλοκαίρι αποτελούν τουριστικό πόλο έλξης.

Όπως επισήμανε ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, αμέσως μετά την ανακοίνωση:

«Η Κουρούτα διαθέτει όλα αυτά που την κάνουν να αποτελεί μία από τις γνωστότερες ακτές σε ολόκληρη τη χώρα. Η θέση της στον Ελληνικό τουριστικό χάρτη επισφραγίζεται για ακόμα μία χρονιά με την Γαλάζια Σημαία που έλαβε πριν από λίγα 24ωρα.

Εμείς, είχαμε προχωρήσει έγκαιρα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να πιστοποιήσουμε αυτό που είναι ήδη γνωστό τοις πάσι, δηλαδή ότι διαθέτουμε μία μοναδικού κάλλους ακτογραμμή, με την παραλία της Κουρούτας να αποτελεί τη βασική μας τουριστική υποδομή».

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΕΙΔΗΣΕΙΣ