Φαντασμαγορική αυλαία για τα Ανθεστήρια Γαστούνης 2024 – Εντυπωσίασε η μεγάλη παρέλαση της Άνοιξης (pics)

Φαντασμαγορική αυλαία για τα Ανθεστήρια Γαστούνης 2024 – Εντυπωσίασε η μεγάλη παρέλαση της Άνοιξης (pics)

«Βούλιαξε» η Γαστούνη το απόγευμα της Κυριακής (26/05) – Γνήσιο λαϊκό γλέντι με τη Μαριώ

Σαν ορμητικό ποτάμι ξεχύθηκε στους δρόμους της Γαστούνης το απόγευμα της Κυριακής η εντυπωσιακή παρέλαση της Άνοιξης, με την οποία κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις των Ανθεστηρίων. Μια φαντασμαγορική πανδαισία χρωμάτων, φαντασίας, μουσικής και έμπνευσης πλημμύρισε την πόλη σκορπίζοντας απλόχερα θαυμασμό και χαμόγελα στους εκατοντάδες θεατές.

Την εντυπωσιακή παρέλαση άνοιξε η Φιλαρμονική Ορχήστρα Γαστούνης παιανίζοντας ανοιξιάτικες μελωδίες ενώ ακολούθησαν οι φιλαρμονικές ορχήστρες Βαρθολομιού και Λεχαινών. Τα βλέμματα μαγνήτισε στη συνέχεια ο Ιππικός Όμιλος Γαστούνης· οι θεατές παρακολούθησαν με θαυμασμό τα περήφανα άλογα να παρελαύνουν με ιστορικές άμαξες σχεδόν από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Αντλώντας έμπνευση από την πλούσια πολιτιστική και πολιτισμική κληρονομιά του τόπου μας, από την υπέρλαμπρη Άνοιξη αλλά και από σύγχρονα θέματα που απασχολούν την κοινωνία, τα γκρουπ που παρέλασαν ακολούθως απέσπασαν το χειροκρότημα και τις επευφημίες του κοινού.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ομάδες από τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής, πολιτιστικοί σύλλογοι αλλά και αυτόνομες ομάδες που θέλησαν να συμμετάσχουν σε αυτή τη μοναδική γιορτή. Η παρέλαση ολοκληρώθηκε με τη βασίλισσα και το ολάνθιστο άρμα της Άνοιξης!

Την περιγραφή της παρέλασης κόσμησαν οι πληθωρικές παρουσίες της Ιωάννας Σωτηροπούλου και του Παναγιώτη Πέττα ενώ τη μουσική επιμελήθηκε άψογα ο Dj Paul. Σημειώνεται τέλος ότι την εκδήλωση προλόγισε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα. Βάντα Κοντούλη ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος κ. Αλέξης Καστρινός.

Αμέσως μετά το πέρας της παρέλασης η πλατεία Ελευθερίας «βούλιαξε» από κόσμο. Οι προβολείς στράφηκαν στην καρδιά της Γαστούνης όπου η ρεμπέτισσα Μαριώ και ο Ηλείος βιρτουόζος του μπουζουκιού Δημήτρης Λίβανος έστησαν ένα γνήσιο λαϊκό γλέντι.

«Σχεδιάζουμε, οραματιζόμαστε, πετυχαίνουμε»

«Το υπερθέαμα τον Ανθεστηρίων Γαστούνης 2024 αποδεικνύει περίτρανα ότι μπορούμε να σχεδιάζουμε, να οραματιζόμαστε και να πετυχαίνουμε» σημείωσε με έμφαση ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός και συνέχισε «η αθρόα συμμετοχή στις εκδηλώσεις μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε· με περισσότερο πάθος και επιμονή για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Μετρηθήκαμε, ζυγιστήκαμε και βρεθήκαμε ακριβείς!». Ο κ. Καστρινός έδωσε παράλληλα το στίγμα της επόμενης ημέρας προαναγγέλλοντας ότι τα επόμενα Ανθεστήρια Γαστούνης θα ανεβάσουν ακόμη ψηλότερα τον πήχη· «έχουμε μάθει να βάζουμε ψηλούς στόχους και να τους ξεπερνάμε. Έτσι θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε!». Τέλος ο Δήμαρχος Πηνειού δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει ξανά την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας για τη συνδιοργάνωση, τους χορηγούς μας, τους δημοτικούς υπαλλήλους, τα μέλη της δημοτικής αρχής, του συνεργάτες του, τους εθελοντές και φυσικά όλους όσοι εργάστηκαν σκληρά για το υπερθέαμα των Ανθεστηρίων Γαστούνης 2024. 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΣ ΠΗΝΕΙΟΥ