Φιλαθλητικός – Μπάντμιντον: Πρωταθλητές οι Χριστοδουλόπουλος και Κωνσταντακοπούλου στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα U11 (pics)

Φιλαθλητικός – Μπάντμιντον: Πρωταθλητές οι Χριστοδουλόπουλος και Κωνσταντακοπούλου στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα U11 (pics)

Πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό του Πύργου την Κυριακή 26 Μαΐου 2024

Σε μια ακόμη επιτυχημένη διοργάνωση Μπάντμιντον ο Φιλαθλητικός μεγαλούργησε. Η ομάδα του Πύργου διοργάνωσε την Κυριακή 26 Μαΐου 2024 το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Αντιπτέρισης (badminton) κατηγορίας U11 (Νότιος Όμιλος) για ομάδες από την Λαμία και πιο κάτω γεωγραφικά.

Σε αυτό το τουρνουά ο Φιλαθλητικός εκπροσωπήθηκε από 10 αθλητές οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και υπό τις οδηγίες του προπονητή Παναγιώτη Τσόκου κέρδισαν 5 από τα 8 μετάλλια στα μονά που ήταν και βαθμολογούμενα και άλλα 5 στα διπλά.

Πιο αναλυτικά, πρωταθλητές και στα αγόρια και στα κορίτσια οι Φίλιππος Χριστοδουλόπουλος και Κωνσταντίνα Κωνσταντακοπούλου, δείχνοντας την ποιότητα τους με τα αποτελέσματα που είχαν σε όλα τα παιχνίδια ενώ τερμάτισαν αήττητοι.

Ο Φίλιππος Χριστοδουλόπουλος με ψυχραιμία και δείχνοντας  αγωνιστικότητα μεγάλη για την ηλικία του, έφτασε στο χρυσό μετάλλιο έχοντας και εμπειρίες από προηγούμενα πανελλήνια που είχε συμμετάσχει.

Η Κωνσταντίνα Κωνσταντακοπούλου στην πρώτη της εμφάνιση σε τέτοιο επίπεδο αγώνων έπαιξε με ξεχωριστή αγωνιστικότητα ωριμότητα και κατάφερε στην πρώτης συμμετοχή σε πανελλήνιο να πάρει το χρυσό μετάλλιο. Τα δύο αυτά παιδιά συνέθεσαν και αχτύπητο δίδυμο και στο μικτό και έφτασαν άνετα στο χρυσό μετάλλιο και σε αυτό το αγώνισμα.

Σημαντική εξίσου και η διάκριση του Γιώργου Τσιμάρα που στην πρώτη του εμφάνιση στο πανελλήνιο έφτασε να αγωνιστεί σε τελικό και μάλιστα αντιμέτωπος με τον συμπαίκτη του στον Φιλαθλητικό τον Φίλιππο Χριστοδουλόπουλο. Ο μικρός Γιώργος Τσιμάρας με παιχνίδι που το χαρακτηρίζει πρώτα από όλα η ηρεμία και το καλό διάβασμα του αντιπάλου έφτασε στον τελικό και το ασημένιο μετάλλιο και έδειξε ότι το μέλλον του ανήκει.

Το τρίτο μετάλλιο και μάλιστα χάλκινο ήρθε από τον Πάρη Φλέσσα που έκανε μεγάλη εμφάνιση και παίζοντας το καλύτερο Μπάντμιντον που τον έχουμε δει, κέρδισε το χειροκρότημα με την αποφασιστικότητα και το πάθος που έβγαλε στους αγώνες του. Τα δύο τελευταία παιδιά συνέθεσαν και το ζευγάρι που πήρε και το χρυσό μετάλλιο στο διπλό στα αγόρια και τόσο ο Πάρης όσο και ο Γιώργος έδειξαν να τα βρίσκουν σε επίπεδο συνεργασίας στο διπλό.

Το τελευταίο μετάλλιο στα μονά ήρθε από την μικρή Δανάη Πετροπούλου η οποία παρότι ηλικιακά 2 χρόνια μικρότερη “σκαρφάλωσε ” ως το χάλκινο μετάλλιο στο μονό στα κορίτσια δειχνοντας περισσή ψυχραιμία στο παιχνίδι της. Η μικρή Δανάη πήγε πολύ καλά και στο διπλό με συμπαίκτρια την Κατερίνα Τσόκου επίσης μικρή ηλικιακά και συνομήλικη καταφέρνοντας τα 2 αυτα κορίτσια το χρυσό στο διπλό κοριτσιών. Ασημένιο μετάλλιο επίσης στο διπλό κοριτσιών και για τις πρωτοεμφανιζόμενες Ναντιάνα Μπουγά και Μαριλένα Σκούτα που παρότι πρώτη φορά έπαιζαν μαζί φάνηκε να συνεργάζονται άψογα και στις λεπτομέρειες έχασαν το χρυσό μετάλλιο παίρνοντας τελικά το ασημένιο στο διπλό.

Τέλος με το εξαιρετικό δίδυμο των Κωνσταντίνου Κοκκινάκη και Γιάννη Βουτσιώτη που στην παρθενική του συμμετοχή σε πανελλήνιο έφτασαν ως το χάλκινο μετάλλιο δείχνοντας ότι έχουν μέλλον στο άθλημα και ήδη βρίσκονται στον σωστό δρόμο.

Αξίζει να αναφερθούν και οι 8άδες παρότι δεν βγήκαν μετάλλια εκεί, στα μονά των Ναντιάνα Μπουγά, Κατερίνα Τσόκου, Κωνσταντίνου Κοκκινάκη και Μαριλένας Σκούτα.

Επόμενο τουρνουά το πανελλήνιο U13 στο Λαύριο στις 16 Ιουνίου 2024.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΜΠΑΝΤΜΙΝΤΟΝ