Μητσοτάκης από Πύργο: «Η Νέα Δημοκρατία θα ξεπεράσει το 33% στις ευρωεκλογές» (pics)

Μητσοτάκης από Πύργο: «Η Νέα Δημοκρατία θα ξεπεράσει το 33% στις ευρωεκλογές» (pics)

Την πρωτεύουσα της Ηλείας και την 117 ΠΜ Ανδραβίδας επισκέφθηκε (30/05) ο Πρωθυπουργός – Τα ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία του παρέδωσε με επιστολή ο δήμαρχος Πύργου

Στον Πύργο βρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (30/5) ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της περιοδείας του για τις επερχόμενες Ευρωεκλογές.

Μάλιστα σε ομιλία του –στον πεζόδρομο της 28ης Οκτωβρίου– ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε, μεταξύ άλλων, την πεποίθηση του πως “η Νέα Δημοκρατία θα πετύχει και θα ξεπεράσει τον στόχο του 33%” (στόχο που ο ίδιος έχει θέσει μιλώντας Δημόσια).

Ο Πρωθυπουργός συνοδευόμενος από τους Νεοδημοκράτες βουλευτές του νομού Ανδρέα Νικολακόπουλο (Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη) και Διονυσία Αυγερινοπούλου, τον Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη, τοπικά στελέχη και φίλους της ΝΔ κ.α., πέρασε από κεντρικά σημεία του Πύργου, και -όπως προαναφέρθηκε- πραγματοποίησε και ολιγόλεπτη ομιλία.

Η ανάρτηση του ΠΘ στο facebook

Αναφερόμενος στη σημερινή (30/05) περιοδεία του (που περιλάμβανε το Αίγιο και την Πάτρα) ο κ. Μητσοτάκης έκανε την εξής ανάρτηση στη σελίδα του στο fb:

Αίγιο, Πάτρα, Πύργος. Μια μέρα σε τρεις πολύ όμορφες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, μαζί με φίλους, νέους και παλιούς. Σας ευχαριστώ πολύ για την υποδοχή σας!

Την επόμενη μέρα στην Ευρώπη μπορούμε να διεκδικήσουμε περισσότερα. Γιατί ήδη πετύχαμε πολλά τα τελευταία πέντε χρόνια. Και το αποτύπωμα της Ευρώπης φαίνεται και εδώ, στα μεγάλα έργα υποδομής, στον δρόμο που ενώνει τον Πύργο με την Πάτρα για παράδειγμα, ένα έργο που εμείς βάλαμε σε τάξη και υλοποιείται, αξιοποιώντας κάθε ευρωπαϊκό πόρο. Σκεφτείτε επίσης το Ταμείο Ανάκαμψης, 36 δισεκατομμύρια ευρώ για την πατρίδα μας, σε παραγωγικές επενδύσεις, σε παρεμβάσεις που γίνονται στην υγεία, στην παιδεία, στην ασφάλεια. Αυτό είναι η απόδειξη ότι και ξέρουμε και μπορούμε να διαπραγματευτούμε στην Ευρώπη προς όφελος όλων των Ελληνίδων και όλων των Ελλήνων. Και αυτό θα κάνουμε.”

Συνάντηση με τον δήμαρχο Πύργου

Λίγο νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Πύργου, Στάθη Καννή, στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης που ξεκίνησε από πλευράς Πρωθυπουργού με την αναφορά στην πορεία του δρόμου Πάτρας-Πύργου και στις μεγάλες νίκες του Ελληνικού Αθλητισμού σε πανευρωπαϊκό επίπεδο σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο, ο κ. Καννής του έθεσε τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία και τα οποία επιγραμματικά συνοψίζονται στα εξής:

-Στη δημιουργία εκ νέου Πανεπιστημιακού Τμήματος στον Πύργο, το οποίο καταργήθηκε άδικα. «Πλέον είμαστε η μοναδική πρωτεύουσα Νομού, που στερείται δομής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καννής.

-Στην Επέκταση του αυτοκινητόδρομου Πατρών-Πύργου έως και την Τσακώνα και σύνδεσή του με την Αρχ. Ολυμπία προκειμένου να δικαιώνει και την επωνυμία του ως «Ολυμπίας Οδού».

-Στη δημιουργία κινήτρων για την προσέλκυση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για τη στελέχωση του Νοσοκομείου Πύργου, το οποίο λόγω υποστελέχωσης λειτουργεί σε οριακά επίπεδα με την παθολογική να αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα.

-Στην ενίσχυση των υποδομών του Λιμένα Κατακόλου με την ολοκλήρωση των έργων της χερσαίας ζώνης, ώστε να αποκτήσει Terminal και κτίριο Schengen και στην έναρξη εκπόνησης μελετών για νέα δίδυμη προβλήτα.

-Στην οριστική επίλυση του προβλήματος των παραλιακών αυθαιρέτων κτισμάτων με την δυνατότητα πολεοδόμησής τους μετά την πρόσφατη έγκριση της μελέτης ΣΧΟΟΑΠ.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που ο δήμαρχος Πύργου δώρισε στον κ. Μητσοτάκη φωτογραφίες από την επίσκεψη του πατέρα του στον Πύργο την περίοδο που ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν Πρωθυπουργός.

Επίσης ο κ. Καννής προσέφερε στον κ. Μητσοτάκη τοπικά κρασιά και το έμβλημα του Δήμου ως αναμνηστικά δώρα για την επίσκεψή του στο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου.

Στην 117 ΠΜ Ανδραβίδας

Μετά τον Πύργο ο Πρωθυπουργός αναχώρησε με προορισμό την 117 Πτέρυγα Μάχης Ανδραβίδας, ολοκληρώνοντας την παραμονή του στο νομό Ηλείας και το πρόγραμμα της σημερινής περιοδείας του.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΗΛΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ