Αεροδρόμιο Επιταλίου: Έρχεται ο 2ος Πανελλήνιος Αγώνας Γενικής Αεροπορίας

Αεροδρόμιο Επιταλίου: Έρχεται ο 2ος Πανελλήνιος Αγώνας Γενικής Αεροπορίας

Το Σάββατο και την Κυριακή 22 και 23 Ιουνίου 2024

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΕΡΑΘΛΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ /Επιτροπή Γενικής Αεροπορίας (Ε.Γ.Α.), σε συνεργασία με την Αερολέσχη Πύργου και την Περιφερειακή Ενότητα Νομού Ηλείας, προσκαλεί τα Σωματεία της ΕΛ.Α.Ο. με ενασχόληση στο αεράθλημα της Γενικής Αεροπορίας, να λάβουν μέρος στον 2ο Πανελλήνιο Αγώνα του 2024 «Air Rally Flying» Γενικής Αεροπορίας. Ο Αγώνας θα διεξαχθεί στο Αεροδρόμιο Επιταλιου Πύργου Ηλείας (LGΕΡ) το Σάββατο και Κυριακή 22 και 23 Ιουνίου 2024, με εναλλακτική ημερομηνία το Σάββατο 29 και Κυριακή 30 Ιουνίου 2024.

Ο αγώνας αυτός αποτελεί τον 2ο κατά σειρά αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος «Air Rally Flying 2024», που είναι κριτήριο για την συγκρότηση ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΟΣ, για την συμμετοχή της σε Διεθνείς Διοργανώσεις στην Ευρώπη, για τα έτη 2025 & 2026 για το αγώνισμα «Air Rally Flying».

Ο Πανελλήνιος αυτός αγώνας,  γίνεται για πρώτη φορά στην περιοχή μας και στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου. Θα συγκεντρωθούν αεροσκάφη από όλες της Αερολέσχες της Ελλάδας, προκειμένου να λάβουν μέρος σε αυτό τον αγώνα – διαγωνισμό.

Ο αγώνας περιλαμβάνει, ναυτιλία – ταξίδι ακριβείας, σε διάφορα αξιοθέατα σημεία στην περιοχή μας,  διάρκειας περίπου μιας ώρας,  όπου τα πληρώματα καλούνται να περάσουν από συγκεκριμένα σημεία με ακρίβεια δευτερολέπτων, όπου εκεί προσμετρούνται οι βαθμοί ποινής, ανάλογα με το πόσο ακριβής στο πέρασμα είναι ο διαγωνιζόμενος στα διάφορα σημεία στροφής  και στην προσγείωση σε προκαθορισμένο σημείο στο διάδρομο, όπου και εκεί ανάλογα πριν ή μετά από τα σημεία προσγείωσης  έχει ανάλογα βαθμούς ποινής. Στο τέλος του αγώνα προσμετρώνται οι βαθμοί ποινής και βγαίνει η Τελική κατάταξη των πληρωμάτων.

Η προσέλευση των αεροσκαφών θα αρχίσει από νωρίς την Παρασκευή και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο πρωί, πριν την έναρξη του αγώνα, που είναι στις 9πμ.

Ο πρόεδρος της Αερολέσχης Πύργου, Θοδωρής Γιαννακούλιας (ΦΩΤΟ-κάτω), δήλωσε σχετικά: «Καλούμε όλο τον Ηλειακό λαό, τους λάτρεις της Αεροπορίας και του αεροπλάνου, τα μέλη, τις φίλες  και τους φίλους της Αερολέσχης Πύργου όπως δώσουν το παρόν  άλλωστε  το έχουν αποδείξει έμπρακτα με την παρουσία τους στο Αεροδρόμιο Επιταλίου  όπως παρακολουθήσουν την προσπάθεια των πληρωμάτων μας για μία ακόμη διάκριση και το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Σαν πρόεδρος της Αερολέσχης Πύργου, θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη, τα Διοικητικά Συμβούλια, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος που μας πίστεψαν για την αναγκαιότητα επαναλειτουργίας του Αεροδρομίου Επιταλίου, από το 2010 παλέψαμε μέχρι το 2023 να λειτουργήσουμε αυτό το Αεροδρόμιο, 14 χιλιόμετρα μακριά από ένα αρχαιολογικό χώρο Παγκόσμιας κλάσης , την Αρχαιά Ολυμπία.

Ραντεβού στο Αεροδρόμιο Επιταλίου 22 και 23 Ιουνίου 2024 στον αγώνα».     

Ε Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ Η Ρ Ι Ο


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αερολέσχης Πύργου, ευχαριστεί τον Δήμο ΠΥΡΓΟΥ και προσωπικά, τον Δήμαρχο Στάθη Καννή, για την παραχώρηση προς την Αερολεσχη Πυργου , δυο λυόμενων αιθουσών προκειμένου να τοποθετηθούν στο αεροδρόμιο Επιταλιου, για να γίνουν γραφεία όπου θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες διεξαγωγής του Πανελληνίου Αγώνα Γενικής Αεροπορίας, όπου θα γίνει στις 22 και 23 Ιουνίου 2024 στο αεροδρόμιο Επιταλιου. Επίσης ευχαριστεί τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, Λάκη Αθανασόπουλο, για τον καθαρισμό του χώρου, δίπλα στον διαδρόμου και της πίστας των αεροσκαφών. Επίσης θέλει να ευχαριστήσει τις επιχειρήσεις Βασίλειος και Χαράλαμπος Καράμπελας, την επιχείρηση Αφοί Μαχαίρα ΑΕ και την επιχείρηση Παναγιώτη και Θεόδωρου Ρήγα, για την διάθεση των μέσων τους, για την μεταφορά των αιθουσών και την τοποθέτηση στο αεροδρόμιο Επιταλίου.


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αερολέσχης ΠΥΡΓΟΥ.

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΗΛΕΙΑ