Δήμoς Πηνειού: Ενημέρωση για την αντιπυρική περίοδο

Δήμoς Πηνειού: Ενημέρωση για την αντιπυρική περίοδο

Κατά τη διάρκεια έκτακτης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (05/06) υπό τον Δήμαρχο Πηνειού κ. Αλέξη Καστρινό

Τα μέτρα πρόληψης της αντιπυρικής περιόδου και οι τελευταίες νομοθετικές εξελίξεις για τα ακαθάριστα οικόπεδα τέθηκαν επί τάπητος κατά τη διάρκεια έκτακτης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης υπό τον Δήμαρχο Πηνειού κ. Αλέξη Καστρινό. Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμαλιάδας, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Μιχάλης Καλαρίτης, υπηρεσιακοί παράγοντες καθώς και οι πρόεδροι των δημοτικών κοινοτήτων.

Στη σύντομη τοποθέτησή του κατά την έναρξη της σύσκεψης ο κ. Καστρινός επεσήμανε ότι απαιτείται συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την ενίσχυση της αντιπυρικής προστασίας ενώ παράλληλα ζήτησε τη συνδρομή των πρόεδρων των δημοτικών κοινοτήτων για την ενημέρωση της κοινωνίας αναφορικά με τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης περιστατικών πυρκαγιάς. Από την πλευρά του ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμαλιάδας Αντιπύραρχος Χρήστος Δούγερης στάθηκε ιδιαίτερα στις ενέργειες στις οποίες οφείλουν να προχωρήσουν άμεσα οι πολίτες προκειμένου να είναι συνεπείς απέναντι στο ισχύον νομοθετικό πλαίσιο. Ειδικότερα επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι η νομοθεσία αναφορικά με την πρόληψη έχει αυστηροποιηθεί και προς αυτή την κατεύθυνση είναι ιδιαίτερα σημαντικό αφενός να «τρέξουν» οι εργασίες για τον καθαρισμό των οικοπέδων αφετέρου οι πολίτες να εφαρμόζουν πιστά όλα τα μέτρα που προβλέπονται από τους κανονισμούς της αντιπυρικής περιόδου. 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΕΙΔΗΣΕΙΣ