Mε το βλέμμα στραμμένο στην Ελλάδα και στο KOΣΜΟ το Ευρωπαϊκό Πράσινο Kόμμα

Mε το βλέμμα στραμμένο στην Ελλάδα και στο KOΣΜΟ το Ευρωπαϊκό Πράσινο Kόμμα

Ανοιχτή συζήτηση του ΚΟΣΜΟΥ, στο περίπτερό του στην Παλαιά Βουλή, με τη Βούλα Τσέτση, Γενική Γραμματέα της ομάδας των Πρασίνων/ΕΕΣ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Με το βλέμμα στραμμένο στη χώρα μας, το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα, που ποντάρει πολλά στην εκλογή μίας Ελληνίδας ευρωβουλεύτριας ή ενός Έλληνα ευρωβουλευτή στις προσεχείς ευρωεκλογές, τίμησε την ανοιχτή συζήτηση του ΚΟΣΜΟΥ, στο περίπτερό του στην Παλαιά Βουλή, με τη Βούλα Τσέτση, Γενική Γραμματέα της ομάδας των Πρασίνων/ΕΕΣ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. H Βούλα Τσέτση,  που συντόνισε τη συζήτηση, κατά την τοποθέτησή της αναφέρθηκε στην κρισιμότητα των συγκεκριμένων ευρωεκλογών και στη συμμαχία των πράσινων δυνάμεων της χώρας, που κατεβαίνουν μαζί στις ευρωεκλογές με το ψηφοδέλτιο του ΚΟΣΜΟΥ.

Επίσης, κάλεσε όλες και όλους να ψηφίσουν δίνοντας την δική τους απάντηση στην άνοδο της ακροδεξιάς που δημιουργεί τριγμούς στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα και στην ίδια τη δημοκρατία.

«Είμαι πολύ περήφανος που μου δόθηκε η ευκαιρία, η δυνατότητα και το καθήκον μαζί με όλες και όλους εσάς, να δώσουμε το δικό μας αγώνα, αυτούς τους μήνες,  για να αποκτήσει η πατρίδα μας μια ισχυρή, πράσινη φωνή στο ευρωκοινοβούλιο. Αισθάνομαι ότι θα την έχουμε». Με αυτά τα λόγια ο Πέτρος Κόκκαλης καλωσόρισε τους πολίτες της Αθήνας, τονίζοντας, «Οι νέοι και οι νέες  ξέρουν σε τί τόπο θέλουν να ζήσουν, και όλη αυτή την περίοδο, σε όλους τους τόπους που επισκέφθηκα, γνώρισα ανθρώπους που βρήκαν το θάρρος να καινοτομήσουν, να συγκροτηθούν σε συλλογικότητες, να απαιτήσουν, να αγωνιστούν. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι αναθαρρούν που βλέπουν τον ΚΟΣΜΟ και ο ΚΟΣΜΟΣ γίνεται για αυτούς μια μεγάλη αγκαλιά, γιατί μαζί θα αγωνιστούμε όχι μόνο αυτή την Κυριακή, αλλά και κάθε μέρα».

Η Βασιλική Γραμματικογιάννη, Συνεπικεφαλής της καμπάνιας του ΚΟΣΜΟΥ, και Συμπρόεδρος των «Πρασίνων-Οικολογία», μίλησε για το ανάχωμα που πρέπει να αποτελέσουν οι πράσινες δυνάμεις της Ευρώπης προς την άκρα δεξιά, ενώ μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και σε θέματα ενεργειακής αυτάρκειας, τονίζοντας πως η ενέργεια θα πρέπει να παράγεται εκεί που καταναλώνεται, με έμφαση αρχικά στον πολίτη, εν συνεχεία στους δήμους.

Η Στέλλα Ψαροπούλου, Συμπρόεδρος του Βολτ Ελλάδας, τόνισε ότι η πράσινη ατζέντα αποτελεί κοινό παρονομαστή για όλες τις πράσινες δυνάμεις της Ευρώπης. Αναφέρθηκε στη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι Ευρωπαίοι λόγω του υπερτουρισμού που επηρεάζει την αστική ανάπτυξη αλλά και τις τιμές των ενοικίων που οδηγούν σε ασφυξία τους πιο ευάλωτους.

Κλείνοντας, ο Πέτρος Κόκκαλης ευχαρίστησε όσες και όσους συμμετείχαν στον αγώνα του ΚΟΣΜΟΥ, κάλεσε όλες και όλους να προσέλθουν στην κάλπη την Κυριακή στηρίζοντας τον ΚΟΣΜΟ,  τονίζοντας, «Είμαστε εδώ για να ενημερώνουμε ουσιαστικά, να πιέζουμε, να καταθέτουμε προτάσεις, να αποτελέσουμε τη δική σας φωνή, και εν τέλει να καταφέρουμε να φέρουμε ένα πράσινο κόμμα την Ευρωβουλή».

Στη φώτο, από δεξιά: Βούλα Τσέτση, Πέτρος Κόκκαλης, Βασιλική Γραμματικογιάννη, Στέλλα Ψαροπούλου

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024