Ο Άρειος Πάγος ζήτησε να ερευνηθούν τυχόν ευθύνες των τριών δικαστών που μετείχαν στη σύνθεση του δικαστηρίου που χορήγησε την αναστολή στον καταδικασμένο για βιασμό και ασέλγεια σε βάρος ανήλικης.
Ευθύνες των δικαστών, που άφησαν ελεύθερο χωρίς αιτιολογία, παρά την καταδίκη του σε 9 χρόνια κάθειρξη για βιασμό, τον καθ’ ομολογία δολοφόνο της εντεκάχρονης -υπόθεση που έχει προκαλέσει την κοινή γνώμη και έχει προκαλέσει σάλο – ερευνούν τα αρμόδια όργανα της δικαιοσύνης.
Η δίκη και η καταδίκη του κατηγορούμενου έγινε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ζακύνθου το 2020 για βιασμό 14χρονης ανήλικης. Το δικαστήριο, όπως προκύπτει από την απόφαση, την οποία ζήτησε άμεσα η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα, χωρίς ιδιαίτερη αιτιολογία έδωσε αναστολή στην έκτιση της ποινής του μέχρι να δικαστεί από το Εφετείο.
Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα ο κατηγορούμενος από τότε δεν είχε λευκό ποινικό μητρώο καθώς είχε αμετάκλητη καταδίκη για σωματικές βλάβες, κλοπή και παράβαση του νόμου περί όπλων.
Παρέμβαση Άρειου Πάγου
Ήδη, ο Άρειος Πάγος ζήτησε να ερευνηθούν τυχόν ευθύνες των τριών δικαστών που μετείχαν στη σύνθεση του δικαστηρίου που χορήγησε την αναστολή στον καταδικασμένο για βιασμό και ασέλγεια σε βάρος ανήλικης (και οι τρεις γυναίκες, όπως γυναίκα ήταν και η εισαγγελέας της δίκης).
Οι περιοριστικοί όροι που είχαν επιβληθεί στον 37χρονο από το δικαστήριο της Ζακύνθου ήταν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, υποχρέωση εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του -ζούσε στον νομό Ηλείας και απαγόρευση να πλησιάζει το θύμα, δηλαδή την 14χρονη.
Πέραν τούτου το εφετείο του κατηγορούμενου είχε προσδιοριστεί για το 2022, όμως η δίκη δεν έγινε λόγω του ότι δεν είχε δικηγόρο. Το δικαστήριο όρισε δικηγόρο και προσδιορίστηκε δικάσιμος για τον περασμένο Φεβρουάριο.
Όμως και πάλι η δίκη δεν έγινε διότι συνέπεσε με δικηγορική αποχή και τελικά επρόκειτο να γίνει το 2025 αλλά στο μεταξύ ο 37χρονος διέπραξε το στυγερό έγκλημα της δολοφονίας της άτυχης 11χρονης την οποία παρέσυρε καθώς υπήρχε και συγγενική σχέση.