Πανηλειακός: Αρνητικός για χρήση της Συντριάδας από τη Θύελλα Πύργoυ – “Τεχνικές” επιφυλάξεις για το Στάδιo

Πανηλειακός: Αρνητικός για χρήση της Συντριάδας από τη Θύελλα Πύργoυ – “Τεχνικές” επιφυλάξεις για το Στάδιo

Δείτε αναλυτικό ρεπορτάζ

Μέσα στα νέα φιλόδοξα πλάνα της Θύελλας Πύργου ενόψει της νέας (αλλά και των προσεχών) σεζόν, έχει ζητήσει από το Δήμο Πύργου να δοθεί άδεια ώστε να χρησιμοποιήσει η ομάδα το δημοτικό Στάδιο ως έδρα, αλλά και τις εγκαταστάσεις της Συντριάδας ως προπονητικό κέντρο.

Μάλιστα έχουν αναφέρει κι ότι η νέα διοίκηση της Θύελλας είναι έτοιμη να αναλάβει και κόστος για εργασίες βελτίωσης εγκαταστάσεων τόσο στο δημοτικό Στάδιο όσο και στην Συντριάδα.

Κι έχει ζητήσει άμεση και θετική απάντηση του Δήμου για τα παραπάνω.

Από την πλευρά του Πανηλειακού, είναι ξεκάθαρα αρνητική η θέση στο κομμάτι παραχώρησης – και με συνύπαρξη βέβαια – στη Συντριάδα.

Όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, από τους ανθρώπους της ομάδας για το θέμα αυτό, στη Συντριάδα επί σειρά πολλών ετών, επί δεκαετίες όπως είναι σε όλους γνωστό, βρίσκεται το «σπίτι» του Πανηλειακού. Σε έκταση που εξαρχής παραχωρήθηκε για το σκοπό αυτό και που όλα όσα βρίσκονται εντός της, έχουν δημιουργηθεί και πάντα συντηρούνται με δαπάνες των εκάστοτε διοικήσεων του Πανηλειακού (προεξάρχοντος αρχικά του ιστορικού ηγέτη του Σάκη Σταυρόπουλου). Αποτελεί αθλητικό κέντρο του σωματείου, με γήπεδα, αποδυτήρια, αίθουσα γυμναστηρίου καθώς και άλλες αίθουσες κι εγκαταστάσεις, που χρησιμοποιούνται τόσο από την πρώτη ομάδα (ανδρική) όσο κι από τα τμήματα υποδομής (ακαδημίες).

Όλα τα χρόνια, όλα τα έργα, είτε συντήρησης, είτε αναβάθμισης, είτε επέκτασης, βελτιωτικά έργα που πραγματοποιούνται στα γήπεδα και τις λοιπές εγκαταστάσεις του προπονητικού κέντρου της Συντριάδας γίνονται με ενέργειες και χρήματα των εκάστοτε διοικήσεων του σωματείου, με απώτερο στόχο την παροχή των καλύτερων δυνατών συνθηκών όλων των αθλούμενων του.

Όπως επίσης αναφέρεται σχετικά, η συντήρηση και βελτίωση, για παράδειγμα, των αγωνιστικών χώρων, περιλαμβάνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα συγκεκριμένες απαιτούμενες ενέργειες, όπως, σπορές, λιπάνσεις, ραντίσματα, κουρέματα, πατήματα, επισκευές κι επιδιορθώσεις στις υδροηλεκτρικές εγκαταστάσεις (όπως, μπεκ, κ.α.), κι ακόμα, παρεμβάσεις κι ανακαινίσεις στα γραφεία και στα αποδυτήρια. Όπως μέχρι και καφετέρια στο προπονητικό κέντρο, όπου μεταξύ άλλων οι γονείς των μικρών «ερυθρόλευκων» ποδοσφαιριστών των τμημάτων υποδομής μπορούν να περιμένουν τα παιδιά τους παρακολουθώντας την προπόνηση και πίνοντας παράλληλα τον καφέ ή το αναψυκτικό τους. Αυτά γίνονται με ενέργειες της εκάστοτε διοίκησης του Πανηλειακού και πληρώνονται από αυτήν. Όπως ακόμα και εκκλησάκι εντός του χώρου (με αποκλειστικά έξοδα μέλους παλαιότερης διοίκησης).

Με το παραπάνω σκεπτικό λοιπόν, ο Πανηλειακός δεν επιθυμεί ούτε καν να συζητηθεί τέτοιο θέμα.

Υπολογίζοντας πως ήδη για την προσεχή σεζόν, θα έχει να “στεγάσει” εκεί, αφενός την πρώτη ομάδα του, αφετέρου τα τμήματα υποδομής (ακαδημίες) στα οποία μάλιστα περιμένει κι αυξημένη συμμετοχή λόγω σημαντικών οικονομικών προσφορών στην ένταξη, αλλά πιθανότατα και γυναικεία ομάδα για την οποία ήδη γίνονται κάποιες κινήσεις.

*  Σε ότι αφορά το Στάδιο, αυτό που αναφέρεται από την πλευρά των “ερυθρόλευκων” είναι ότι πως φυσικά δεν μπορούν να εκφράσουν παρόμοια άρνηση, αφού αυτό είναι Δημοτικό και υπόκειται στο Δήμο.

Επισημαίνουν πάντως, προς κάθε κατεύθυνση, πως ο αγωνιστικός χώρος είναι πολύ επιβαρυμένος λόγω έλλειψης απαιτούμενων συντηρήσεων και εργασιών στο πλήρες μέγεθος τους.

Με συνέπεια να θεωρούν πως με την είσοδο τουλάχιστον άλλης μιας ομάδας, σε λίγους μήνες και κυρίως εντός του χειμώνα, η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου θα είναι πολύ άσχημη και πολύ πιθανόν εντός βαθμού ακαταλληλότητας για χρήση…

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΗΛΕΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ