Δίβρη: Συνοικίες χωρίς πόσιμο νερό – Tριτοκοσμικά Υδραγωγεία με κίνδυνο για την υγεία των κατοίκων

Δίβρη: Συνοικίες χωρίς πόσιμο νερό – Tριτοκοσμικά Υδραγωγεία με κίνδυνο για την υγεία των κατοίκων

Δείτε τι αναφέρεται σε καταγγελία

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΒΡΗΣ

Λαμπεία (Δίβρη) 13-6-2024.

Αρ. Πρωτ. 2644

Προς

1. Πρόεδρο ΔΕΥΑ Αρχ. Ολυμπίας κ. Αλεξανδρόπουλο

2. Δήμαρχο Αρχ. Ολυμπίας κ. Παναγιωτοπουλο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: 1. αρμόδιες Υγειονομικές και Διοικητικες Αρχές 2. Τοπική Κοινότητα Λαμπείας 3. Συλλογικούς Φορείς Λαμπείας

ΘΕΜΑ:

ΔΥΟ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ ΤΗΣ ΔΊΒΡΗΣ ΕΜΕΙΝΑΝ  ΧΩΡΙΣ ΣΤΑΓΟΝΑ ΝΕΡΟ….

ΚΑΙ ΤΟ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΑΝΑΘΛΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ.

Κύριε Δήμαρχε

Κύριε Πρόεδρε της ΔΕΥΑ Α.Ο.

(ως έχοντες τον Α’ βαθμό ευθύνης, σύμφωνα με τον Νόμο) 

Οι ασφαλείς πληροφορίες που μας ήλθαν λένε, ότι δύο συνοικίες της Δίβρης οι “Καρυανάδες” και οι “Γκρουστάδες”  (όπου και το δικό μου πατρικό  σπίτι) που υδρεύονται από το Υδραγωγείο “ΑΒΟΥΡΑΣ” το μεσιμέρι χτες δεν είχαν ούτε σταγόνα νερό….

Και απεθύνθηκαν, που αλλού; Στον δραστήριο  Αντιπρόεδρο της Κοινότητας κ. Χρήστο Πετρόπουλο (Χ.Π.) τον μόνο που ενδιαφέρεται, για να πουν τον πόνο τους και το παράπονό τους….

Αμέσως ο Χ.Π. πήγε επί τόπου στο Υδραγωγείο “ΑΒΟΥΡΑΣ” και “έπαθε κόλπο” ο άνθρωπος,  όπως λένε στο χωριό μας…. 

Τι είδε; Το Υδραγωγείο μέσα στη βρωμιά και τα χόρτα να το πνίγουν. Το καπάκι χωρίς λουκέτο και το ανοίγει και τι να δει μέσα; Μια “μαύρη κι άραχλη” τρύπα στην κεντρική υδρομάστευση με ελάχιστο νερό (Δείτε 1η φωτογραφία !!). Με την στοιχειώδη άθλια περίφραξη πεσμένη κάτω… Με τους σωλήνες συγκέντρωσης νερού σκόρπιους στο βρωμερό περιβάλλον και εκτεθειμένους στον ήλιο και βεβαίως  στις κοπριές των ζώων που βόσκουν εκεί!!!……

Και όταν ο Αντιπρόεδρος της Κοινότητας το ανέφερε στον Πρόεδρο μαζί με τον “Εντεταλμένο” Δημοτικό  Σύμβουλο και τον υπάλληλο υδραυλικό της Κοινότητας, πήγαν και σκέπασαν  και κλείδωσαν το καπάκι, ανόρθωσαν πρόχειρα την περίφραξη ….έτσι για τα μάτια και όλα ωραία και καλά….

Λοιπόν κύριοι, καθύλην αρμόδιοι και υπεύθυνοι

Γνωρίζετε ότι για τα Υδραγωγεία της Δίβρης αγωνιζόμαστε για καθαρό πόσιμο νερό και παιδευόμαστε εδώ και δεκαετίες αλλά …”στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα”!!!… Κανείς δεν ακούει ακόμη και όταν επεμβαίνει ο Εισαγγελέας και δικάζεται ένας Δήμαρχος  30 μήνες φυλάκιση (πήγε στην Εφετείο και αθωώθηκε!!). Ακόμη κι αν ο άλλος Δήμαρχος Λαμπείας και μετά ο Δήμαρχος  Αρχ. Ολυμπίας  και  ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ αυτεπαγγέλτως παραπέμπονται από τον Εισαγγελέα στα Δικαστήρια με βαριές κατηγορίες , αλλά μετά από 7 χρόνια (!!!) αθωώνονται και πάει λέγοντας ….(Και ο επόμενος προηγούμενος  πρόεδρος της ΔΕΥΑ είναι υπόδικος)

Αλλά το λίαν  επικίνδυνο Κολοβακτηρίδιο και η τριτοκοσμική μόλυνση του πόσιμου νερού είναι  χειρότερη από την Ουγκάντα (υπάρχουν στη διάθεσή παντός,  όλες οι Μικροβιολογικές Αναλύσεις των Κρατικών και Πανεπιστημιακών Εργαστηρίων όλων των περασμένων ετών) με τιμές  στον ουρανό και τα παιδάκια και οι ασθενείς και γέροντες να τρέχουν  στους γιατρούς  με επικίνδυνες γαστρεντερίτιδες!!!…. Ενώ το νερό βγαίνει πεντακάθαρο και κρυστάλλινο από τον βράχο φτάνει στο ποτήρι μας με κοπρανωδη μόλυνση…..

Εμείς το “ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΒΡΗΣ” χθες (σχετ. Έγγραφό μας υπ. αρ.2643/12-6-2024)  εκ καθήκοντος απεθυνθήκαμε στην Υγειονομική Υπηρεσία και πάλι ΖΗΤΑΜΑΙ επείγουσα  Μικροβιολογική  εξέταση των νερών όλων των Υδραγωγείων και των δικτύων των σπιτιών (κατά τραγική  συγκυρία!)  και περιμένουμε άμεση ενεργοποίηση των υπευθύνων και αρμόδιων αρχών. Και εφαρμογή των Νόμων και των Διατάξεων της συντεταγμένης Πολιτείας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι πολύ αυστηρές…

Αναμένουμε ΑΜΕΣΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ από σας που έχετε τον ΠΡΩΤΟ ΒΑΘΜΟ ΕΥΘΥΝΗΣ που είστε υπεύθυνοι για την παροχή καθαρού πόσιμου νερού στους συμπολίτες μας, Υδραγωγεία-δικτυα με “Υγειονομική Αναγνώριση” κλπ  που προβλέπονται από το Νόμο και τις Υγειονομικές Διατάξεις (Εθνικές και Ευρωπαϊκές)

Και βεβαίως σύντομη και πλήρη  ενημέρωσή μας, πριν προσφύγουμε νομίμως όπου δει για την απόδοση ευθυνών, όθεν ανήκουν .

Ο πρόεδρος του “ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΒΡΗΣ”

Σωτήρης Σωτηρόπουλος 

Υ. Γ. Το παρόν να πρωτοκολληθεί και καταστεί δημόσιο έγγραφο (και να μας σταλεί ο αρ. πρωτ. εισαγωγής στην υπηρεσία σας)

Σας παραθέτουμε και κάποιες φωτογραφίες που μας έστειλαν, για του λόγου το αληθές…

ΔΗΜΟΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΗΛΕΙΑ