Διονύσης Kαλαματιανός στο MEGA: «Η αλλαγή προσώπων δεν διασώζει την κυβέρνηση»

Διονύσης Kαλαματιανός στο MEGA: «Η αλλαγή προσώπων δεν διασώζει την κυβέρνηση»

Τι υπογράμμισε ο Ηλείος βουλευτής, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

«Είναι προφανές ότι η αλλαγή προσώπων δεν είναι αποτελεσματική, δεν φτάνει μόνο ένας ανασχηματισμός. Χρειάζεται αλλαγή πολιτικής και αυτό απαίτησαν οι πολίτες με την ψήφο τους», υπογράμμισε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Διονύσης Καλαματιανός, στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα MEGA”.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, οι πολίτες αποδοκίμασαν ξεκάθαρα την κυβέρνηση στις πρόσφατες ευρωεκλογές, λόγω των πολιτικών της που συνθλίβουν τα εισοδήματα και την αγοραστική τους δύναμη. Παράλληλα, πρόσθεσε πως παρότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προτείνει διαρκώς μέτρα ανακούφισης της κοινωνικής πλειοψηφίας, οι κυβερνώντες αρνούνται να τα υιοθετήσουν.

«Από την πρώτη στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ήταν αντίθετος με το χαράτσι στους ελεύθερους επαγγελματίες. Είχαμε επισημάνει ότι δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση να θεωρεί όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες που δηλώνουν μέχρι 10.000 ευρώ ως φοροφυγάδες και να τους βάζει να πληρώνουν οριζόντια. Επίσης, έχουμε τονίσει ότι το αφορολόγητο έως 10.000 ευρώ στους ελεύθερους επαγγελματίες πρέπει να υπάρχει, ενώ και ο ΦΠΑ πρέπει να μειωθεί. Είναι κάτι που το έχουν υιοθετήσει πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και βρίσκεται στην εργαλειοθήκη της κομισιόν. Το ίδιο πρέπει να συμβεί και με τον ΕΦΚ στα καύσιμα. Δυστυχώς, όμως, η κυβέρνηση δεν τα υλοποιεί όλα αυτά. Την ίδια στιγμή, συντηρεί την τεράστια ακρίβεια, βάζοντας πλάτη στην αισχροκέρδεια συγκεκριμένων επιχειρηματικών ομίλων.»

Σε ότι αφορά την αποτίμηση του αποτελέσματος των ευρωεκλογών, ανέφερε ότι ο ελληνικός λαός επιβεβαίωσε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως αξιωματική αντιπολίτευση.

«Είμαστε η αξιωματική αντιπολίτευση του τόπου. Όμως, αυτό δεν μας αρκεί. Ο στόχος μας είναι να ανοίξουμε τον δρόμο για την προοδευτική διακυβέρνηση, μέσω των συγκλίσεων και των συνεργασιών, για να απαλλαγεί ο τόπος από μια κυβέρνηση, η οποία είναι επικίνδυνη για την κοινωνική πλειονότητα και λειτουργεί απέναντι στα συμφέροντά της.

Έχουμε λάβει το μήνυμα των πολιτών, που απαιτεί από εμάς να μην επιτρέψουμε ξανά μια νέα κυβέρνηση ΝΔ και Μητσοτάκη. Αυτό, εμείς έχουμε χρέος να το ακούσουμε και να το υλοποιήσουμε. Και προγραμματικά, λοιπόν, μπορούμε να κάνουμε συγκλίσεις πέρα από δράσεις και πρωτοβουλίες. Έχουμε πάρει απόφαση -στο τελευταίο συνέδριο- σαν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ότι μπορούμε να φτιάξουμε επιτροπές που να γίνεται συζήτηση για προγραμματική σύγκλιση ή συνεργασία με άλλες προοδευτικές δυνάμεις.

Υπάρχει πεδίο συνεργασίας με τις προοδευτικές δυνάμεις.  Έχει ανοίξει η σχετική κουβέντα και μπορούμε να συζητήσουμε με όλα τα προοδευτικά κόμματα και σε επίπεδο πρωτοβουλιών να έχουμε αποτέλεσμα. Οι προοδευτικοί πολίτες αυτό περιμένουν από εμάς. Τα πρόσωπα θα βρεθούν, το ζήτημα είναι να καταλήξουμε πιο πρόγραμμα θέλουμε. Υπενθυμίζω ότι στις πρόσφατες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, η συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων επέφερε αποτέλεσμα στην Αθήνα, στη Θεσσαλία και στη Θεσσαλονίκη. Πρέπει, λοιπόν, να βρούμε τι μας ενώνει, να φύγουμε από το εγώ και να πάμε στο εμείς.»

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΕΙΔΗΣΕΙΣ