Φιλαθλητικός – Μπάντμιντον: Σάρωσε τα μετάλλια στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα U13 στο Λαύριο! (pics)

Φιλαθλητικός – Μπάντμιντον: Σάρωσε τα μετάλλια στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα U13 στο Λαύριο! (pics)

Χρυσοί οι Αντύπας και Πετροπούλου – Ασημένιοι οι Τυλιγάδας, Λιάτου, Λαζαροπούλου, Κωνσταντακοπούλου και Χριστοδουλόπουλος – Χάλκινος ο Κρεκουκιώτης

Μια ακόμη μεγάλη εμφάνιση πραγματοποίησε το τμήμα Μπάντμιντον του Φιλαθλητικου Πύργου την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024. Η ομάδα του Πύργου που εδώ και χρόνια εκπροσωπεί το Ηλειακό Μπάντμιντον σε όλο το πανελλήνιο μετείχε στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα U13 που διεξήχθη και φέτος στο Λαύριο Αττικής. Σε αυτήν αποστολή που μετείχαν 22 αθλητές, γονείς και συγγενείς τους (ναυλώθηκε πούλμαν ενδεικτικό της δυναμικής του συλλόγου που έγινε και αντικείμενο συζήτησης στο Λαύριο).

Στο αγωνιστικό κομμάτι 8 πανελλήνια μετάλλια (μετρώντας τα μετάλλια των διπλών ως ένα ή 12 μετρώντας τα ξεχωριστά) ήταν ο απολογισμός της εκκωφαντικής εμφάνισης των μικρών Πυργιωτόπουλων.

Χρυσό μετάλλιο με άνετη επικράτηση και πρωταθλητής Ελλάδας για τον Τίτο Αντύπα που έδειξε από την αρχή γιατί ήταν ο Νο1 του ταμπλό με την ποιότητα του να ξεχειλίζει.

Χρυσό στο μόνο κοριτσιών για την Χαρά Πετροπούλου που έδειξε μια κλάση πάνω από όλα τα άλλα κορίτσια και έφτασε στο πολυπόθητο χρυσό μετάλλιο που πέρυσι μια εμπύρετη ασθένεια της είχε στερήσει. Επίσης χρυσό και στο μεικτό αφού τα δύο παιδιά του Φιλαθλητικου, Αντύπας και Πετροπούλου, συνέθεσαν ένα αχτύπητο δίδυμο που δεν είχε αντίπαλο και έφτασαν άνετα στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου.

Ασημένιος μεταλλιουχος και δεύτερος μετά από εξαιρετική εμφάνιση και ανταγωνιστικό τελικό ο αεικίνητος Σπύρος Τυλιγαδας που έκανε πολύ καλό τουρνουα.

Επίσης στο μόνο στα αγόρια έλαμψε με την άρτια τεχνική του και ο Θανάσης Κρεκουκιωτης κατακτώντας την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο μια διάκριση που ο μικρός αθλητής του Φιλαθλητικου κυνηγούσε από πρόπερσι στην ίδια κατηγορία. Ταυτόχρονα το δίδυμο του με τον συναθλητή του Σπύρο Τυλιγάδα στο διπλό έφτασε και αυτό στο μετάλλιο και αυτήν την φορά στο χάλκινο κερδίζοντας το χειροκρότημα.

Εξαιρετική εμφάνιση και παρά την την απειρία τους σε τέτοιους αγώνες πραγματοποίησαν οι πρωτοεμφανιζόμενες Ζωή Λαζαροπούλου και Βασιλική Λιάτου στο διπλό κοριτσιών δείχνοντας πτυχές του ταλέντου τους και ότι μέλλον τους ανήκει .

Τέλος στο μεικτό, οι χρυσοί πρωταθλητές στα U11 Φίλιππος Χριστοδουλόπουλος και Κωνσταντίνα Κωνσταντακόπουλου, σε ανώτερη ηλικιακά κατηγορία, έκαναν πάλι την υπέρβαση και έφτασαν στο ασημένιο μετάλλιο δείχνοντας την δυναμική που έχουν αναπτύξει.

Όμως και τα υπόλοιπα παιδιά του συλλόγου είχαν αξιοπρόσεκτη εμφάνιση, αγωνίστηκαν με πάθος κέρδισαν τον χειροκρότημα  και αποκόμισαν σημαντικές εμπειρίες για το μέλλον… Οι υπόλοιποι άξιοι μπαντμινιστες του συλλόγου που απάρτιζαν την αποστολή ήταν οι: Άννα Γκουντουβα, Ιωάννα Γιατρα, Μελίνα Γουβιά, Παναγιώτης Κωνσταντακόπουλος, Κωνσταντίνος Θεοδωσοπουλος, Αντώνης Κουτσαντωνοπουλος, Παναγιώτης Σκυλλακος, Πάρης Φλέσσας, Γιώργος Τσιμαρας, Δανάη Πετροπούλου και Μαριλένα Σκούτα.

“Τα αποτελέσματα ξεπέρασαν τις προσδοκίες μας”…

Ο προπονητής του συλλόγου Δημήτρης Παρασκευάς που κοουτσάρισε σε αυτό το τουρνουά τους αθλητές του Φιλαθλητικού δήλωσε τα εξής: “Τα αποτελέσματα ξεπέρασαν τις προσδοκίες μας. Είχαμε πολύ καλή εικόνα σαν σύλλογος και αν οι κληρώσεις μας χαμογελούσαν λίγο θα είχαμε ακόμα δύο μετάλλια στη συλλογή μας φτάνοντας τα δέκα αφού έπαιξαν δικά μας παιδιά μεταξύ τους. Ενδεικτικό είναι ότι πήραμε τα 3 από τα 5 χρυσά μετάλλια ενώ πήραμε τα 8 από τα 20 τελικά μετάλλια που δόθηκαν. Τέλος να αναφέρουμε ότι στα αγόρια 3 από τα 4 παιδιά του βάθρου ήταν του Φιλαθλητικού ενώ ο τελικός ήταν… εσωτερική υπόθεση! Τι άλλο να ζητήσουμε από τα παιδιά, που έδειξαν έμπρακτα την δυναμική που έχει αναπτύξει το σωματείο εδώ και χρόνια;”

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΜΠΑΝΤΜΙΝΤΟΝ