Φιλαθλητικός – Ποδηλασία: Με διακρίσεις και πολύ καλή αγωνιστική παρουσία στη Νεμέα και το Bαρθολομιό

Φιλαθλητικός – Ποδηλασία: Με διακρίσεις και πολύ καλή αγωνιστική παρουσία στη Νεμέα και το Bαρθολομιό

Έντονη αθλητική και αγωνιστική δραστηριότητα και το περασμένο Σαββατοκύριακο (22&23 Ιουνίου 2024) για τον Φιλαθλητικό Πύργου και το τμήμα Ποδηλασίας του.

Σε ένα Σαββατοκύριακο που ήταν γεμάτο αγώνες και έπρεπε να γίνει κάποια επιλογή 2 αθλητές του εκπροσώπησαν το σωματείο στον 16ο  Γύρο Νεμέας, μια μεγάλη διοργάνωση, στην οποία είχαν και αξιοπρόσεκτη παρουσία.

Ο Ηλίας Τσαούσης κάνοντας εξαιρετική εμφάνιση κατετάγη 14ος στην κατηγορία του (Μαστερς Β1), κάνοντας τα 70 περίπου χλμ της διαδρομής σε χρόνο 2:55.

Ο έτερος αθλητής του Φιλαθλητικού, Πάρης Καραμπάγιας, έδειξε για ένα ακόμα αγώνα ότι βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο, μετείχε στην κατηγορία των Ανδρών και κατετάγη 9ος στην κατηγορία του ενώ πέρασε την αψίδα του τερματισμού 75ος στην Γενική κατάταξη γεγονός που συνιστά επιτυχία.

 ΦΩΤΟ: ΚΑΡΑΜΠΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΣΑΟΥΣΗΣ 

Αξίζουν συγχαρητήρια στους δυο αθλητές που παρακολουθούν το πρόγραμμα των αγώνων και μετέχουν στις διοργανώσεις βοηθώντας και το Πυργιώτικο σωματείο.

Ταυτόχρονα όπως με αυτόν τον σημαντικό αγώνα στην Νεμέα είχαμε και ένα ακόμα σημαντικό αθλητικό γεγονός, αυτήν την φορά στην Ηλεία που και σε αυτό ο Φιλαθλητικός είχε εκπροσώπηση.

Πρόκειται για το τρίαθλο στις Θίνες Βαρθολομιου που διοργάνωσε το Ίδρυμα Ιωνάς με τον Δήμο Πηνειού. Εκεί ο Φιλαθλητικός εκπροσωπήθηκε με 4 αθλητές που όλοι ανέβηκαν στο βάθρο της κατηγορίας τους.

Πιο καλά πήγε και έκανε αισθητή παρουσία ο Κυριάκος Μικελόπουλος που κατετάγη πρώτος στην κατηγορία του και 7ος στην γενική κατάταξη παρότι δεν λογίζεται ως τριαθλητής.

Ο Παναγιώτης Τσόκος επίσης ανέβηκε στο βάθρο των νικητών με την δεύτερη θέση που κατέκτησε και το ασημένιο μετάλλιο κάνοντας έναν αξιοπρεπή χρόνο και τον 14ο καλύτερο χρόνο της Γενικής κατάταξης παρότι και αυτός δεν είναι τριαθλητής.

Εξαιρετική εμφάνιση -και κάπου αναμενόμενη- για την Γεωργία Κληρονόμου που επίσης ανέβηκε βάθρο γιατί ασχολείται και χρόνια με τους δρόμους και το τρέξιμο, που κατετάγη πρώτη στην κατηγορία της και 2η Γυναίκα στην Γενική κατάταξη.

Τέλος η Αντζελα Αλεξίδη επίσης ποδηλάτισσα του συλλόγου, δοκίμασε για πρώτη φορά στο τρίαθλο και δεδομένου ότι κολυμβητικά ανήκει στον Επειό Αμαλιάδας έκανε εξαιρετική εμφάνιση δείχνοντας ότι με δυνατό στοιχείο το κολύμπι, έχει μέλλον και στο τρίαθλο. Κατετάγη 2η στην κατηγορία της και 5η γενικής.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΦΩΤΟ: ΑΛΕΞΙΔΗ – ΤΣΟΚΟΣ – ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΥ 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ