Tάκης Aντωνακόπουλος: «Η παροιμιώδης άγνοια που οδηγεί σε γελοιοποίηση»

Tάκης Aντωνακόπουλος: «Η παροιμιώδης άγνοια που οδηγεί σε γελοιοποίηση»

Τι αναφέρει σε ανακοίνωση του ο πρ. δήμαρχος Πύργου περί κρυμμένων οφειλών στον ΦΟΔΣΑ και άλλων θεμάτων

“Στα πλαίσια της συνεχούς παραγωγής ψεύδους και συκοφαντίας εκ μέρους της σημερινής δημοτικής αρχής σχετικά με τα πεπραγμένα της προηγούμενης δημοτικής αρχής ακούστηκε και το εξής Εξωγήινο:

Είπε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ότι ο κύριος Αντωνακόπουλος ως Δήμαρχος έκρυβε μέρος των οφειλών του δήμου στον ΦΟΔΣΑ σχετικά με την διαχείριση των στερεών απορριμμάτων του δήμου.

Ερωτήματα προς την σημερινή δημοτική αρχή.

– Ακόμα δεν έχουν κατανοήσει πως λειτουργούν οι οικονομικές υπηρεσίες του δήμου .

Δεν έχουν καταλάβει από ποιον εισηγούνται και υπογράφονται οι προϋπολογισμοί ,οι απολογισμοί και οι ισολογισμοί του δήμου ;;;

Υπογράφουν υπάλληλοι ΠΕ οικονομικού του δήμου Πύργου.

– Δεν έχουν καταλάβει ότι ορκωτοί ελεγκτές που προσλαμβάνει ο δήμος αποφαίνονται για την ορθότητα και την αρτιότητα σχετικά με το περιεχόμενο των οικονομικών καταστάσεων ;;;;

– Δεν έχουν αντιληφθεί ότι η μέθοδος και η πρακτική εγγραφής των οφειλών στην λογιστική αποτύπωση των οικονομικών στοιχείων του δήμου παραμένει ίδια τα τελευταία δέκα χρόνια ;;;; ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΑ 67326/28.07.23 ΟΡΙΖΕΤΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΕΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ, ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΦΟΔΣΑ. Η σημερινή Δ.Α. ούτε αυτό δεν έχει αντιληφθεί, γι αυτό στο σχέδιο προϋπολογισμού του 2024 που υπέβαλε στο Υπ. Εσωτερικών , δεν τήρησε αυτή την νέα προβλεπόμενη διαδικασία και το σχέδιο επεστράφη, προς διόρθωση . ΑΥΤΗ ΕΙΝΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.

– Δεν έχουν αντιληφθεί ότι μεγάλο μέρος των οφειλών στον ΦΟΔΣΑ είναι οφειλές του δήμου πριν το 2019;;;;

– Γιατί δεν λαμβάνουν υπόψη τους, τις έγγραφες ενημερώσεις και εξηγήσεις την διευθύντριας των οικονομικών υπηρεσιών του δήμου κας Παπανικολάου Αντωνίας ;;;;

– Γιατί δεν επιτρέπουν στην διευθύντρια οικονομικών υπηρεσιών όταν παρευρίσκεται στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου να απαντά σε ερωτήσεις δημοτικών συμβούλων ;;;

Η επικίνδυνη άγνοια περί των οικονομικών του δήμου εκ μέρους της παρούσας δημοτικής αρχής προφανώς δεν εξαντλείται στην δημόσια διατύπωση δήθεν ανακαλύψεων που προκαλούν θυμηδία, αλλά προφανώς προκαλούν καταστροφικές επιπτώσεις στα οικονομικά του δήμου.

ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΔΗΜΟ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΕΙ, ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΣΜΟ ΟΠΩΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ, ΠΩΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΥΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟ ΟΡΙΟ ΤΗΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ;;;

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο μέσω αναμόρφωσης προϋπολογισμού, μεταφέρθηκαν άλλες 800.000 ευρώ πλεόνασμα, από το οικονομικό έτος 2023 μεταφέρθηκαν για συγκεκριμένες νέες χρήσεις στο 2024 .

Αλήθεια, δεν διάβασαν την έγκριση του οικονομικού ταμειακού απολογισμού του έτους 2023 από την δημοτική επιτροπή (αρ.απόφ. 283/2024) όπου το χρηματικό υπόλοιπο στις 31/12/2023, μεταφερόμενο στην νέα χρήση είναι 8,502,503 ευρώ ?

Στην συνεδρίαση της επιτροπής συμμετέχουν όλο τα κορυφαία στελέχη της δημοτικής αρχής.

Δεν το κατάλαβαν το κείμενο που ψήφισαν ;;;

Δεν έχουν καταλάβει ότι μόνο για νέα έργα υπάρχουν 4.5 εκ.ευρώ ΣΑΤΑ προηγούμενων οικονομικών ετών ;

Δεν έχουν καταλάβει ότι στις 7/6/2024 που έγινε η υποβολή ταμειακού απολογισμού του δήμου οικονομικού έτους 2023 με το υπ αρ. πρωτ 14491/31.5.2024 έγγραφο της αναπληρώτριας προϊσταμένης τμήματος ταμείου του δήμου ότι ο αριθμός τιμολογίων δαπανών του 2023 που εκκρεμούν να υποβληθούν είναι ελάχιστα ?

Ας ρωτήσουν τους υπαλλήλους τους.

Ας σταματήσουν την συνήθη τακτική διαστρέβλωσης της πραγματικότητας , συκοφαντικής γενικολογίας .

Εάν μπορούν (γιατί είναι και θέμα υποκειμενικής αδυναμίας) ας προσπαθήσουν να σταθούν στο ύψος της αλήθειας .

Ποτέ δεν είναι αργά . Για όλους ισχύει το «ΓΗΡΑΣΚΩ ΑΕΙ ΠΟΛΛΑ ΔΙΔΑΣΚΟΜΕΝΟΣ».

Τα δυο τεράστια ψέματα των εκλογών ήδη έχουν καταρρεύσει:

1) Ο δήμος είναι εύρωστος οικονομικά. Δεν έχει δάνεια , δεν χρωστά πουθενά,

Αυτό αποδεικνύεται από τους ετήσιους ελέγχους των ορκωτών λογιστών , από τον έκτακτο διαχειριστικό έλεγχο του 2022 που έγινε στον δήμο Πύργου από το ελεγκτικό συνέδριο και από τον έκτακτο διαχειριστικό που έγινε από την δική μας δημοτική αρχή και αφορά το διάστημα 2012-2022.

2) Σε όλο το μήκος και πλάτος του δήμου εκτελούνται συνεχιζόμενα σημαντικά έργα των οποίων η μελέτη , η διασφάλιση χρηματοδότησης , η δημοπρασία , η εγκατάσταση εργολάβων , η έναρξη τους έγιναν επί των ημερών μας .

Μεγαλύτερη πολιτική εξαπάτηση στον Πύργο δεν έχει συμβεί ποτέ παρόμοια αυτής των τελευταίων δημοτικών εκλογών.

Συνεχώς προτείνουμε ειδική συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου για να συζητηθούν τα οικονομικά του δήμου.

Επίσης προτείνουμε έκτακτο διαχειριστικό έλεγχο του δήμου από το 2019 έως και ΣΗΜΕΡΑ

ΕΡΩΤΗΜΑ

ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΚΤΑΚΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 2013-2014 ;;;;;;

Υπάρχει δικαστική παραγγελία για αυτόν τον έλεγχο;

ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ – ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΥΡΓΟ

ΤΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ