Ηλεία: «Φούρνος» όλος ο νομός – Η υψηλότερη θερμοκρασία (41,6 °C) σε όλη τη χώρα στη Ζαχάρω

Ηλεία: «Φούρνος» όλος ο νομός – Η υψηλότερη θερμοκρασία (41,6 °C) σε όλη τη χώρα στη Ζαχάρω

Στους 41 °C ο Πύργος και στους 40.6 °C η Ώλενα σύμφωνα με τους μετεωρολογικούς σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Την υψηλότερη θερμοκρασία στη χώρα κατέγραψε σήμερα (10/07) η περιοχή της Ζαχάρως όπου το θερμόμετρο έδειξε 41,6oC (τιμή που αποτελεί ρεκόρ για τον μήνα Ιούλιο από το 2008, που υπάρχουν καταγραφές στην περιοχή, σπάζοντας κατά 1 βαθμό το προηγούμενο ρεκόρ των 40,6 βαθμών στις 22 Ιουλίου του 2015, όπως χαρακτηριστικά έγραψε σε ανάρτηση του ο Ηλείος MSc Φυσικών Καταστροφών Θοδωρής Κονδύλης).

Φυσικά και οι υπόλοιπες περιοχές του νομού δεν πήγαν πίσω με τον Πύργο να αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα  με 41 °C, ενώ και στην Ώλενα το θερμόμετρο του μετεωρολογικού σταθμού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών έδειξε 40.6 °C.

Ακολούθησε η Πηνεία με 39.8 °C, η Αμαλιάδα με 39.5 °C, το Βαρθολομιό με 38 °C, ενώ (κάπως) καλύτερα ήταν τα πράγματα στην Ανδρίτσαινα με 34.9 °C

Ας μην ξεχνάμε πως σήμερα (10/07) ο νομός Ηλείας βρισκόταν  στις περιοχές που οι υψηλές θερμοκρασίες αποτελού(σα)ν σημαντική απειλή για την ανθρώπινη υγεία.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις οι υψηλές θερμοκρασίες θα διαρκέσουν -τουλάχιστον- έως τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

ΗΛΕΙΑ ΚΑΙΡΟΣ