Πύργoς: Το «Σινεμά στις πλατείες» «παίζει» και φέτος στην «Αλάνα» της Αλφειού

Πύργoς: Το «Σινεμά στις πλατείες» «παίζει» και φέτος στην «Αλάνα» της Αλφειού

Προβολή της ταινίας «Coco Farm» την Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024 στις 9:30μμ

Εδώ και 7 χρόνια σε ένα οικόπεδο («Αλάνα»), σε πάροδο της οδού Αλφειού (αριθμός 39) στον Πύργο, κάθε Ιούλιο πραγματοποιούνται προβολές ταινιών μέσω της δράσης «Σινεμά στις πλατείες» που υλοποιεί το Φεστιβάλ Κινηματογράφου για Παιδιά και Νέους Ολυμπίας.

Οι προβολές γίνονται για τα παιδιά της γειτονιάς που έχουν σαν στέκι τους το συγκεκριμένο χώρο για να παίζουν θυμίζοντας τις κάπως… παλιότερες εποχές και τις αλάνες που αποτελούσαν σημείο συγκέντρωσης και ατέλειωτου παιχνιδιού -κυρίως- τα καλοκαίρια.

Φέτος η προβολή θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 15 Ιουλίου (9:30μμ), με την ταινία «Coco Farm» (Σεμπαστιάν Γκανιέ, Καναδάς, 2023).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προβολή επικοινωνήστε στο 6932741401

Δείτε βίντεο από την προβολή στην “Αλάνα” τον Ιούλιο του 2023:

Υπόθεση

Όταν ο πατέρας του αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες, ο 12χρονος Μαξ αναγκάζεται να κλείσει το “ενεχυροδανειστήριο” στο γκαράζ του και να μετακομίσει στην εξοχή. Με τη βοήθεια του ξαδέλφου του Τσαρλς και της τοπικής YouTuber Alice ξεκινούν την φιλική προς τα ζώα φάρμα Coco Farm που γίνεται γρήγορα μεγάλη επιτυχία, αλλά οι τρεις εταίροι σύντομα βρίσκονται αντιμέτωποι με τη σκληρή πραγματικότητα…

(Δείτε εδώ το τρέιλερ της ταινίας που θα προβληθεί με υπότιτλους στα ελληνικά:

Βιβλία για τους άστεγους και… αστροπαρατήρηση!

Σημειώνεται πως παράλληλα με τις προβολές, στην «Αλάνα» διοργανώνονται δράσεις με κοινωνικό πρόσημο (τις οποίες στηρίζουν και οι οικογένειες των παιδιών της γειτονιάς και όχι μόνο), όπως συγκέντρωση τροφίμων, ρούχων κ.α.

Φέτος θα ζητηθούν βιβλία για τη στήριξη του Βιβλιοπωλείου των Αστέγων της Αθήνας, ενώ πριν τη προβολή θα γίνει και συμβολική φύτευση  δένδρου παρουσία του Δασάρχη Πύργου κ. Παναγιώτη Λάττα.

Μάλιστα μετά την προβολή της ταινίας τα… γειτονόπαιδα θα έχουν τη ευκαιρία να δουν… τα άστρα! Αυτό χάρις στην θετική ανταπόκριση που είχε το αίτημα των παιδιών προς την Αστρονομική Εταιρεία Ηλείας «Βέγας». Μέλος του «Βέγα» θα βρεθεί στην «Αλάνα» και χάρις στο τηλεσκόπιο που θα στηθεί στο χώρο θα φέρει τα άστρα σε απόσταση αναπνοής  στα μάτια των παιδιών!

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ