Πύργος: Σύλληψη 44χρόνου για το επεισόδιο με πυροβολισμό – Κατηγορείται και γι` άλλο επεισόδιο σε κοινότητα του Πύργου – Χειροβομβίδα στη κατοχή του

Πύργος: Σύλληψη 44χρόνου για το επεισόδιο με πυροβολισμό – Κατηγορείται και γι` άλλο επεισόδιο σε κοινότητα του Πύργου – Χειροβομβίδα στη κατοχή του

Σύλληψη για αρπαγή και παράβαση του νόμου περί όπλων


Συνελήφθη ο άνθρωπος (44χρόνος ημεδαπός) που τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου «πρωταγωνίστησε» στο επεισόδιο -μετά πυροβολισμού- που έλαβε χώρα στο κέντρο του Πύργου. Μάλιστα ο ίδιος, δυο ημέρες νωρίτερα, είχε «πρωταγωνιστήσει» σε ένα ακόμα επεισόδιο που συνέβη σε χωριό του δήμου Πύργου, όπου  και πάλι έβγαλε όπλο…

Αξιοσημείωτο και το γεγονός ότι στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκε και μια χειροβομβίδα…

Ειδικότερα το δελτίο Τύπου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας αναφέρει:

«Συνελήφθη, χθες (20/3) το μεσημέρι, στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για  παράβαση του νόμου περί όπλων και αρπαγή.


Παράλληλα, σχηματίστηκε δικογραφία για τα παραπάνω αδικήματα κατά περίπτωση σε βάρος δυο ημεδαπών ανδρών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν  ταυτοποιηθεί.


Ειδικότερα, την 18-3-2023 τα ξημερώματα, ο συλληφθείς με τους δυο κατηγορούμενους ενεπλάκησαν σε επεισόδιο, στον Πύργο, με συμμετοχή και άλλων ατόμων, όπου ο ένας κατηγορούμενος απέσπασε από την κατοχή του συλληφθέντα, όπλο, με το οποίο πυροβόλησε μία φορά στον αέρα και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.


Σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο τόπο του περιστατικού βρήκαν στο οδόστρωμα και κατέσχεσαν ένα κάλυκα πυροβόλου όπλου.

Επιπλέον, ο συλληφθείς ενεργώντας από κοινού με τον ένα  κατηγορούμενο,  την 16-03-2023, με την απειλή βίας και με την χρήση πυροβόλου όπλου, εξανάγκασαν ημεδαπό άνδρα,  αποστερώντας του την ελευθερία, να προβεί παρά τη θέληση του σε πράξεις για τις οποίες δεν υπήρχε υποχρέωση του.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του συλληφθέντα, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν  μια χειροβομβίδα  και δύο πυροδοτικούς μηχανισμούς».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΗΛΕΙΑ