Φιλαθλητικός Πύργου: Well done και από τους μικρούς! – 6 μετάλλια στο Λαύριο (Πανελλήνιο U11) – Πρωταθλητής ο Σπύρος Τυλιγάδας

Φιλαθλητικός Πύργου: Well done και από τους μικρούς! – 6 μετάλλια στο Λαύριο (Πανελλήνιο U11) – Πρωταθλητής ο Σπύρος Τυλιγάδας

Με μετάλλια και κύπελλα επέστρεψε από το Λαύριο η αποστολή του Φιλαθλητικού όπου μετείχε (την Κυριακή 28 Μαΐου 2023) στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μπάντμιντον κατηγορίας U11 (Νοτίου Ομίλου)Παράπονα για τις συνθήκες προπόνησης από τον προπονητή του συλλόγου

Το συγκεκριμένο Πανελλήνιο αφορούσε παιδιά γεννημένα τα έτη 2013 – 14 – 15 και αποτελεί την εισαγωγή των μικρών παιδιών σε μεγάλους αγώνες.

4 αθλητές – 6 μετάλλια

Τα αποτελέσματα ήταν παραπάνω από ενθαρρυντικά για τους μικρούς αθλητές του Πυργιώτικου σωματείου.

Ειδικότερα:

Ο Σπύρος Τυλιγάδας στέφθηκε πρωταθλητής κάνοντας εξαιρετικό τουρνουά, και δείχνοντας σε κάθε σημείο των αγώνων που έδωσε, το πλούσιο ταλέντο του που τον έκανε να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους αθλητές. Δυσκολεύτηκε μόνο στον ημιτελικό ενώ στον τελικό ήταν άνετη η επικράτησή του κάνοντας και διαχείριση δυνάμεων. Στο διπλό με συμπαίκτη τον επίσης πολύ καλό Θανάση Κρεκουκιώτη έφτασε ως το χάλκινο μετάλλιο.

Ο Θανάσης Κρεκουκιώτης έκανε επίσης πολύ καλή εμφάνιση και εκτός του διπλού έφτασε ως την 8αδα στο μονό δείχνοντας την άρτια τεχνική που έχει και αν πρόσεχε λίγο -στις λεπτομέρειες- θα κέρδιζε άλλο ένα μετάλλιο.

Ο μικρός Φίλιππος Χριστοδουλόπουλος κέρδισε επίσης το χειροκρότημα και αφού πέρασε ως πρώτος, όπως και οι δύο προηγούμενοι από τον όμιλό του, σταμάτησε στην 8άδα αφού με πείσμα και αυταπάρνηση δεν κατάφερε να νικήσει τον προημιτελικό που θα του έδινε στην είσοδο του στα μετάλλια. Θα έχει, πάντως, την ευκαιρία να το κάνει του χρόνου καθότι παραμένει στην κατηγορία.

Πολύ καλή εμφάνιση -με την ενέργεια και την ζωντάνια που την διακρίνει- έκανε και η Μελίνα Γουβιά που έφτασε στο μονό ως το χάλκινο μετάλλιο δείχνοντας ότι με σωστή δουλειά μπορεί να καταφέρει περισσότερα στο Μπαντμιντον. Επίσης η Μελίνα Γουβιά με συμπαίκτη τον Φίλιππο Χριστοδουλόπουλο έφτασαν (στα διπλά-μικτά) στο χάλκινο μετάλλιο συνθέτοντας ένα καλό δίδυμο παρότι έπαιξαν για πρώτη φορά μαζί σε επίσημο αγώνα.

Τσόκος: «Διερχόμαστε Γολγοθά»…

Ικανοποιημένος από την απόδοση των αθλητών του ήταν ο προπονητής του συλλόγου Παναγιώτης Τσόκος που, όμως, στάθηκε -για μια ακόμα φορά- στο θέμα που ταλανίζει το σύλλογο και δεν είναι άλλο από την «ξενιτιά» που έχει υποστεί το τμήμα (στο πάρκο Ξυστρή) αφού το κλειστό του Πύργου παραμένει… κλειστό!

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Τσόκος δήλωσε πως «Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Είχαμε υπολογίσει σε κάποιες διακρίσεις και μετάλλια τα οποία δεν ήρθαν. Όμως αυτά τα παιδιά φέτος έχουν τραβήξει τα πάνδεινα, με τον χώρο που γυμναζόμαστε ή καλύτερα που προσπαθούμε να γυμναστούμε. Είναι λύση έκτακτης ανάγκης αλλά χαρακτηριστικά αναφέρω ότι όλη την προηγούμενη εβδομάδα δεν διεξήχθη καμία προπόνηση του συλλόγου. Πως να μην έχει επίπτωση αυτό στα παιδιά, και τι απαιτήσεις μπορώ να έχω εγώ σαν προπονητής από αυτά; Όπως και να έχει όμως, είμαι ικανοποιημένος από την εμφάνιση και πιστεύω να ξεπεράσουμε σύντομα τον Γολγοθά που διερχόμαστε».

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΜΠΑΝΤΜΙΝΤΟΝ