Ιστορικές στιγμές για τον Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Αθανάσιο – Χοροστάτησε σε Θεία Λειτουργία στο Φανάρι με συμπροσευχόμενο τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο (video + pics)

Ιστορικές στιγμές για τον Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Αθανάσιο – Χοροστάτησε σε Θεία Λειτουργία στο Φανάρι με συμπροσευχόμενο τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο (video + pics)

Επίσκεψη στο Ναό της Αγίας Σοφίας και ξενάγηση από αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου  στις εκκλησίες Βλαχερνών και Ζωοδόχου Πηγής Μπαλουκλί

Ιστορικές στιγμές για τον Μητροπολίτη Ηλείας  και Ωλένης κ.κ. Αθανάσιο ο οποίος την Κυριακή 3 Μαρτίου 2024 χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, όπου, παρέστη συμπροσευχόμενος από του Ιερού Βήματος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Παρέστησαν επίσης συμπροσευχόμενοι:

Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη  κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως π. Φιλάρετος Σπανόπουλος,  ο Δήμαρχος Πύργου κ. Ευστάθιος Καννής, ο Δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης κ. Γιάννης  Λέντζας , ο Δήμαρχος  Αρχαίας Ολυμπίας κ. Άριστείδης Παναγιωτόπουλος , ο Πρόεδρος του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου της Αθήνας κ. Γιάννης Τσαμίχας, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών  Δήμου Πύργου κ. Νικόλαος Θεοδώρου , ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας κ. Σωτήριος Παπαηλιού, η Αναπληρώτρια Δημάρχου Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης κα Γεωργία Κακαλέτρη, ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης κ. Γεώργιος Σκλαβενίτης, ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κ. Ανδρέας Καραντζάς, η κα Ιωάννα Κλιάρη, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Δράσεων του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών,ο Ιεροδιάκονος της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Βασίλειος Σμέρος, ο υπεύθυνος του Διεθνούς Φεστιβάλ του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης κ. Γεώργιος Σαραντόπουλος και πλήθος πιστών.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Πατριάρχης  Βαρθολομαίος ευχαρίστησε την Ηλειακή Αντιπροσωπεία για την επίσκεψή της  στο Πατριαρχείο. Μάλιστα ο κ.κ. Βαρθολομαίος παρέθεσε γεύμα προς τιμήν του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ηλείας και Ωλένης κκ. Αθανασίου, του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Ανδρέα Νικολακόπουλου των Δημάρχων και των λοιπών μελών της Αντιπροσωπείας.

Να σημειωθεί ότι τη Σάββατο 2 Μαρτίου  πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Α. Θ. Παναγιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο  του Σεβ. Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κ. Αθανάσιου του  Υφ. Προστασίας του Πολίτη κ. Ανδρέα Νικολακόπουλου, των Δημάρχων και του  Προέδρου του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου κ. Ιωάννη Τσαμίχα οι οποίοι επισκέφθηκαν την Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου μαζί με συνεργάτες τους.

 Στη συνάντηση, στην οποία παρέστη και ο Θεοφιέστατος Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος, Ηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Βλατάδων Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών (ΠΙΠΜ), συζητήθηκε η περαιτέρω συνεργασία του Οικουμενικού Πατριαρχείου με τους Δήμους του Ν. Ηλείας και άλλους φορείς, στο πλαίσιο κοινών εκπαιδευτικών και περιβαλλοντικών προγραμμάτων και πολιτιστικών δράσεων.

Στο πλαίσιο της επισκέψεως του Μητροπολίτου Ηλείας στην Κωνσταντινούπολη πραγματοποιήθηκε επίσκεψη – ξενάγηση από αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου  στις εκκλησίες Βλαχερνών και Ζωοδόχου Πηγής Μπαλουκλί καθώς και επίσκεψη στο Ναό της Αγίας Σοφίας που αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα και πιο εμβληματικά μνημεία του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας.

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ - ΚΥΛΛΗΝΗΣ ΔΗΜΟΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ