Ελληνικό Ωδείο Πύργου: Πνευστά και Κρουστά μουσικά όργανα για ξεχωριστές μουσικές σπουδές

Ελληνικό Ωδείο Πύργου: Πνευστά και Κρουστά μουσικά όργανα για ξεχωριστές μουσικές σπουδές

Συνεχίζοντας τη μακρόχρονη πολιτιστική του ιστορία και την εκπαιδευτική του παράδοση με ποιοτικές μουσικές σπουδές στις Αναγνωρισμένες και Προβλεπόμενες από το κράτος Σχολές, το Ελληνικό Ωδείο Πύργου έχει δημιουργήσει τη  ΣΧΟΛΗ ΠΝΕΥΣΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩN.

Tα πνευστά μουσικά όργανα, αποτελούν αναπόσπαστο μέρος σε μία συμφωνική ορχήστρα αλλά και σε σύνολα σύγχρονης, έθνικ και jazz μουσικής ανά την υφήλιο.                           

Ιδιαιτέρως το φλάουτο και το φλάουτο με ράμφος (φλογέρα), αποτελεί παγκοσμίως το κοινώς αποδεκτό προπαιδευτικό μουσικό όργανο, για παιδιά ηλικίας 6-9 ετών.                                                                      

Είναι ευτυχής συγκυρία η συνεργασία του Ελληνικού Ωδείου για 10η συνεχή εκπαιδευτική χρονιά με τον Στράτο Κοντέλη, διπλωματούχο φλαουτίστα, με καλλιτεχνική εμπειρία 35 ετών σε ωδεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας. Είναι διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Αμαλιάδας, καθηγητής φλάουτου και υποδιευθυντής στο Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού, με σπουδές φλογέρας, φλάουτου και θεωρητικών Ευρωπαϊκής Μουσικής σε Ελλάδα και Ρουμανία. Η εμπειρία του, οι μαθητές της σχολής του, καθώς και όσοι φοίτησαν κοντά του, εγγυώνται ένα υψηλό επίπεδο σπουδών. 

Καθώς το ενδιαφέρον των σπουδαστών προχωρά σε σπουδές πέραν των κλασσικών, το Ελληνικό Ωδείο Πύργου, έχει ανταποκριθεί με επιτυχία, δημιουργώντας νέες Σχολές και Τμήματα, όπως αυτό των κρουστών. Τα ΚΡΟΥΣΤΑ (ΝΤΡΑΜΣ), είναι από τα σημαντικότερα κομμάτια της Λαϊκής, Ελαφράς, Ethnic και Jazz Μουσικής. Στο τμήμα των κρουστών διδάσκει ο μουσικός, συμπολίτης μας, Γιάννης Σπυρόπουλος, με μεγάλη και πολυετή καλλιτεχνική εμπειρία και συμμετοχές σε εγνωσμένης αξίας ορχήστρες, πλαισιώνοντας καταξιωμένους μουσικούς.  Το πιο γνωστό από τα κρουστά όργανα, χωρίς αμφιβολία είναι το ντραμς σετ, ένα εντυπωσιακό μουσικό όργανο. Η εκμάθηση των κρουστών δίνει την ευκαιρία στον σπουδαστή να ανακαλύψει έναν νέο διασκεδαστικό τρόπο χειρισμού των μελών του (πόδια-χέρια) που από τη στιγμή που θα τα καταφέρει να τα συγχρονίσει αλλά και να ανεξαρτητοποιήσει την κίνησή τους, θα έχει απεριόριστες δυνατότητες παραγωγής μουσικού και μελωδικού ήχου.

Η προσφορά του Ωδείου «Σεπτέμβρης της Μουσικής» συνεχίζεται

για δωρεάν δοκιμαστικά μαθήματα!

Eγγραφές στη γραμματεία του Ωδείου κάθε απόγευμα 17:00 – 21:00 και Σάββατο πρωί  10:00-13:00

 τηλ.: 26210-33179

https://www.facebook.com/elliniko.odeio.pyrgou

Η μουσική ζωγραφίζει με τα πιο φωτεινά χρώματα τη ζωή μας!

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΟΥΣΙΚΗ